Home / De Steeg / VVD lanceert verkiezingsprogramma Doorgaan en Aanpakken

VVD lanceert verkiezingsprogramma Doorgaan en Aanpakken

DE STEEG – De Rhedense VVD lanceerde 20 januari het verkiezingsprogramma Doorgaan en aanpakken. Lijsttrekker Ronald Haverkamp: “Met de slogan Doorgaan & Aanpakken willen we aangeven dat we de lijn die de huidige coalitie onder leiding van de VVD met succes heeft gevoerd door willen zetten. Doorgaan betekent een gezond financieel huishoudboekje, geen lastenverzwaring voor onze inwoners, behoud van alle voorzieningen in onze dorpen en een leefbare en veilige leefomgeving voor alle inwoners en ondernemers.”

Ook wil de VVD een aantal zaken Aanpakken. “Wij willen geen windmolens in onze mooie, toeristische gemeente. De VVD is van mening dat hiervoor veel betere alternatieven zijn. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in zonne-energie. Ook willen we onze inwoners en ondernemers vragen of zij bereid zijn de gemeentenaam te veranderen om de uitstraling van onze gemeente te verhogen. Bijvoorbeeld de gemeentenaam Veluwezoom. Dit zou een enorme impuls kunnen geven aan de toeristische sector. Wat ons betreft moet eerst een goed onderzoek aantonen dat hier voldoende draagvlak voor is.
We willen ook blijven investeren in goede sportvoorzieningen. Verplaatsing van de hockey in Dieren en verbetering van de velden in Ellecom hebben daarbij een hoge prioriteit, naast het oplossen van de parkeerproblemen in Velp (Pinkenberg) en Rheden.
Uit onderzoek van o.a. het NIBUD blijkt dat Rheden een prima sociaal beleid voert. De VVD wil dit beleid voortzetten en tegelijkertijd inzetten op eigen verantwoordelijkheid. Dat betekent dat iedereen, die hiertoe in staat is, aan de slag moet om te voorzien in eigen levensonderhoud. Bij onvoldoende betaald werk mag dit ook door (tijdelijke) inzet in vrijwilligerswerk.
Ook het ouderenbeleid geeft aandacht van de VVD. Na afloop van gesprekken met de ouderenorganisaties hebben we kunnen constateren dat de punten in het VVD programma zijn opgenomen.”
De VVD telt momenteel zes zetels en hoopt deze tenminste te behouden.

www.rheden.vvd.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.