Home / Bronkhorst / Wijkraad staakt uit protest tegen wethouder

Wijkraad staakt uit protest tegen wethouder

BRUMMEN – De leden van de Wijkraad Brummen Centraal leggen alle wijkraadsactiviteiten stil. Daarnaast heeft een aantal leden hun functie neergelegd. De belangrijkste reden is ‘grote irritatie over de wijze waarop wethouder Bruning het dossier van het jongerencentrum in Brummen behandelt’.

De wijkraad laat in klare bewoording weten wat zij vindt van de wethouder. ‘Hij slaagt er keer op keer in het proces te frustreren, de wijkraad niet serieus te nemen, te schofferen en het proces te manipuleren op een wijze waar de leden van de wijkraad zich niet meer mee willen en kunnen associëren.’ De leden van de wijkraad benadrukken dat het niet gaat om de inhoudelijke te kiezen locatie voor het toekomstige jongerenontmoetingscentrum, maar over de wijze waarop de wethouder naar de toekomstige locatie lijkt toe te werken.
‘De druppel die de emmer deed overlopen, is het feit dat twee grondige enquêtes, uitgevoerd door de wijkraad, door de wethouder tijdens de forum vergadering van 8 januari met één zin ter zijde is gelegd als zijnde niet representatief en niet bruikbaar. Enquêtes die zijn uitgevoerd op verzoek van de plaatselijke politiek in samenwerking met de SWB.’
Wethouder Bruning laat weten dat dit echt een misverstand is en de resultaten van de enquête juist te waarderen. "Ik heb bij de wijkraad de indruk gewekt dat ik de enquête niet representatief vond. Dat is onjuist. Er is bij het college veel waardering voor dit initiatief van Wijkraad Brummen Centraal en SWB. Ik heb wel willen aangegeven dat de resultaten van de enquête een belangrijke informatiebron is, maar wel één die we meenemen in het totaal van belangen en argumenten."

Bruning heeft vorige week met de wijkraad gesproken. Hij noemt het een ‘pittig en waardevol gesprek’. “De wijkraad kan zich nog steeds vinden in het voorlopige locatiebesluit van het JOC nabij Rhienderoord en voelt zich daarin gesterkt door de uitkomsten van de enquête. (…) Ik heb het op mij genomen om iedereen nog een keer goed uit te leggen op welke manier het college de resultaten van de enquête meeweegt in de besluitvorming.”
Tijdens de komende raadsvergadering op 23 januari staat het voorlopig besluit van het college als bespreekstuk op de agenda. Bruning: ‘Voordat ik het college een definitief voorstel doe, ik wil ik ook de gevoelens van de raad tot me nemen.’
De wethouder hoopt dat het gesprek met de wijkraad het vertrouwen in het proces om te komen tot een JOC in Brummen heeft hersteld en dat de wijkraad weer enthousiast haar taken oppakt. ‘Maar dat is uiteraard een keus die bij de leden van de wijkraad ligt.’
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.