Home / Bronkhorst / Voetballers kegelen

Voetballers kegelen

BRUMMEN – Op de banen van Concordia in Brummen werd het winter-kegelkampioenschap van Sportclub Brummen afgewerkt. De organiserende commissie, bestaande uit Karin en Andries Aalderink, Marsha Graven, Jurgen Koldewijn en Harry Timmer, was van mening dat de leden ook op een andere wijze beziggehouden moesten worden als enkel en alleen met het (voetbal)spelletje. Echter de achterliggende gedachte van de organisatie was, om allen een leuke clubavond te bezorgen. Het was de eerste keer dat dit evenement werd gehouden.

”Het gezellig samenzijn staat bij ons voorop. Natuurlijk is het voor het winnende team leuk om de ‘kegelbokaal’ in ontvangst te mogen nemen, maar dat was niet ons uitgangspunt. Veel teams hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om deel te nemen. Heeft ons positief verrast. Er deden negen kegelploegen mee, waaronder het dameselftal, de A-jeugd en een team van vrijwilligers. Een equipe bestaat uit tien kegelaars”, laat Andries Aalderink weten. Het betekende dat ongeveer 100 kegelaars in actie kwamen. De wedstrijden werden gehouden volgens de formule van het jaarlijkse straat- en buurtkegelen, dat ook op de banen van Concordia wordt gehouden. Aalderink vervolgt: ”De eerste wedstrijden vonden plaats op vrijdagavond, toen namen vier teams deel. Op zaterdagavond waren vijf ploegen actief. De nummers 1 en 2 in de eindrangschikking op elke avond plaatsen zich voor de finale en daar komt de beste nummer 3 nog bij. Vijf teams maken een week later uit wie zich voor een jaar kegelkampioen van Sportclub Brummen mag noemen. De prijs is een wisselbokaal en het is de bedoeling dat die volgend jaar wordt verdedigd”. Ook was het mogelijk om een prijsje te winnen met het 21-spel. De opbrengst van deze loterij gaat naar de clubkas – Foto: Luuk te Kampe
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.