Home / Rheden / Irma Dekker nieuwe Ridder

Irma Dekker nieuwe Ridder

RHEDEN – Ook dit jaar heeft de riddercommissie van carnavalsvereniging de Heiknüüters weer iemand kunnen vinden die de onderscheiding ‘Ridder in de Orde van de Rhedense Leeuw’ waard is. Tijdens de Pronkzitting van de Knüüters werd bekend gemaakt dat Irma Dekker – Kersten (64) dit jaar is uitverkoren.
Het is altijd weer een uitdaging om de aanstaande ridder naar feestburcht Ons Huis te lokken zonder dat hij of zij een vermoeden krijgt waarover het gaat. Dekker werd gelokt met de suggestie dat zij een ander naar het podium zou mogen begeleiden, terwijl het in feite andersom zou gaan: Janny Bruger haalde de overrompelde vrouw naar voren. “Zo’n list is maar goed ook,” mompelde een kennis al vooraf, “want deze persoon is met geen paard naar binnen te krijgen.”

Irma Dekker krijgt de onderscheiding als waardering onder andere voor haar langjarige inzet voor toneelvereniging de Klimop (actrice, bestuurslid, requisieten leveren uit eigen huisraad en de inwendige mens van de verenigingsleden verwennen), voor haar betrokkenheid bij de geestelijk gehandicapte bewoners van het plaatselijke Philadelphia-huis, en voor haar trouwe werkzaamheden ten bate van de Dorpskerk-gemeente en het gebouw. Dekker was lid van de kerkvoogdij, deed de coördinatie van de jaarlijkse actie Kerkbalans, zit in het bestuur van de stichting Behoud Rhedense Dorpskerk, is lid van de Werkgroep X (die zich richt op het onderhoud en restauratie van het monumentale gebouw en de kerk dienstbaar maakt voor passende culturele evenementen), zij draagt bij aan de contacten met ouderen van de kerkgemeenschap en als laatst te noemen en wellicht minst leuke taak: Dekker verricht ook schoonmaakwerk in de Dorpskerk. “Wat doe ik eigenlijk veel, hè?” zucht Dekker verbaasd tijdens het opsommen van haar verdiensten. Voorzitter Joop Teunissen vatte de lange lijst samen: “Deze vrouw zorgt voor een vlekkeloze gang van zaken achter de schermen, altijd vrolijk en met tact en humor. Voor één keer staat Irma zelf in de schijnwerpers.” Daarop speldde Teunissen Irma de zilveren speld op en overhandigde haar de oorkonde en een bos bloemen.

Op zaterdag 22 februari om 15.30 uur zal Kees Staats aan de voet van de Rhedense Leeuw en ten overstaan van het hele dorp Irma Dekker tot ridder slaan.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.