Home / Dieren / Komende week oefenen militairen in regio

Komende week oefenen militairen in regio

DIEREN – Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 januari oefent de Koninklijke Landmacht in de gemeente Rheden en omgeving. Het betreft een oefening van het 43 Brigade Verkennings Eskadron. Het gebied waarin geoefend wordt bevindt zich tussen Apeldoorn, Almelo, Enschede, Groenlo en Dieren. De oefening speelt zich voornamelijk af op de openbare weg.

De verkenners beoefenen zaken zoals verplaatsingen met de voertuigen, verplaatsingen te voet, observatieposten bemannen etc. Zij maken gebruik van een geluidsarm verkenningsvoertuig. De militairen zijn bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie.

Het ministerie van Defensie doet er alles aan om hinder of overlast voor inwoners en verkeersdeelnemers te voorkomen. Mochten mensen desondanks toch vragen of klachten hebben dan kunnen zij dit melden via gemeente@rheden.nl of bellen met de servicebalie T 026-4976911. De vragen of klachten stuurt de gemeente vervolgens door naar het Ministerie van Defensie.

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.