Home / Rheden / Dorpshuis Rheden heeft haar deuren geopend

Dorpshuis Rheden heeft haar deuren geopend

RHEDEN – Op 1 november 2013 heeft de formele opening van het Dorpshuis Rheden plaatsgevonden. Ondanks dat er op dat moment nog veel verbouwd moest worden, waren er al enkele activiteiten gestart, zoals de Welfare en de kaartclub. De activiteiten werden gehouden in de ruimtes van Siza, waar het Dorpshuis nauw mee samenwerkt.

Na een intensieve periode van verbouwen, schilderen, vloerenleggen en schoonmaken door tal van vrijwilligers, was het eindelijk zover: de activiteiten kunnen gaan beginnen. Vanaf 1 januari 2014 vinden er diverse activiteiten plaats. Zo is er het spreekuur voor het consultatiebureau, heeft Wik zijn activiteiten in het Dorpshuis. Wik organiseert judo voor jong en oud, streetdance en ballet. Ook de yoga groepen zijn gestart. De komende weken zullen diverse andere verenigingen en clubs hun activiteiten gaan starten in het Dorpshuis. Zo gaan het Thomassen mannenkoor, de bridgeclub, de vereniging van modelbouwers, de Rhedense schaakclub gebruik maken van het Rhedens Dorpshuis. Maar ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de maatschappelijke raadslieden. Al met al een zeer gevarieerd gezelschap. Dat het Dorpshuis aan de vraag voldoet, blijkt uit het feit dat er nu al 800 dagdelen verhuurd zijn.
De samenwerking met Siza is veel breder dan gebruik maken van elkaars ruimtes. Het Dorpshuis, Siza en de gemeente Rheden hebben in het najaar van 2013 een intentieverklaring getekend om de samenwerking te bevorderen. Dit past helemaal in het beeld van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Dit vraagt een andere aanpak in samenwerking. Samenwerking betekent dat cliënten van Siza moeten kunnen participeren in de Rhedense samenleving en dus ook het Dorpshuis. Cliënten van Siza zullen op kantoor uren zoveel mogelijk de facilitaire taken op zich nemen. Voor Siza en voor de gemeente Rheden is dit een mooie en grote stap in de uitvoering van de WMO.
Nu de eerste verbouwing is afgerond en de doorbraak met de ruimtes van Siza een feit is, is de samenwerking praktisch goed te doen. Nu is het tijd voor de volgende fase; de verbouwing en aanpassing van de zolderruimtes. Deze uitbreiding is hard nodig, want nu al blijkt er een tekort aan ruimte. Deels wordt dit gefinancierd met bijdragen van gemeente en provincie, maar deze bedragen zijn nog niet toegezegd. Het stichtingbestuur spant zich dan oo kin om nog meer geld bij elkaar te krijgen.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.