Home / Bronkhorst / Tweede Kamerlid Otwin van Dijk bezoekt Brummen

Tweede Kamerlid Otwin van Dijk bezoekt Brummen

BRUMMEN – Tweede Kamerlid Otwin van Dijk brengt vrijdag 7 februari een bezoek aan de gemeente Brummen. Van Dijk komt op uitnodiging van Cathy Sjerps, de nieuwe lijsttrekker van de lokale PvdA.

Otwin is in Den Haag de woordvoerder op het gebied van zorg en WMO. Dat zijn terreinen waarop de komende tijd veel staat te gebeuren. Zo krijgt de gemeente Brummen er volgend jaar veel taken bij, zoals de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Bovendien wordt er fors bezuinigd op de zorgtaken waar de gemeente al verantwoordelijk voor is. Het budget voor huishoudelijke hulp, waar veel ouderen gebruik van maken, met 40 procent gekort. Kortom, nieuwe gemeentelijke taken met minder geld. Dat roept vanzelfsprekend vragen op.
Tijdens het werkbezoek zal Otwin van Dijk verschillende projecten bezoeken. Ook is er een ontmoeting met een aantal bewoners van Buiten de Veste. Deze mensen maken zich grote zorgen over hun toekomst en willen die zorgen met Otwin en Cathy bespreken. Na dit bezoek wordt er met verschillende inwoners uit de gemeente gegeten aan de Open Tafel van de SWB, waarna het bezoek wordt af gesloten met een bijeenkomst in Concordia in Brummen.

Op deze avond, waar iedereen van harte welkom is, wil Otwin met inwoners in gesprek over de plannen met de zorg en zoveel mogelijk vragen beantwoorden. Daarom doet de PvdA nu al een oproep aan iedereen, die een vraag aan Otwin van Dijk wil stellen over de zorg of de WMO, om die vraag alvast door te geven. Dan weet je als vragensteller zeker dat er een
antwoord komt. Een mailtje met de vraag aan brummen-eerbeek@pvda.nl is voldoende,

www.brummen.pvda.nl

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.