Home / De Steeg / Ouderen Politiek Aktief zoekt kandidaat gemeenteraadsleden

Ouderen Politiek Aktief zoekt kandidaat gemeenteraadsleden

GEM. RHEDEN – Bijna een kwart van de inwoners in de gemeente Rheden is inmiddels ouder dan 65 jaar. Deze groep ouderen neemt in aantal sterk toe, maar krijgt steeds minder politieke invloed. Leeftijd wordt steeds meer een discriminerende factor in onze maatschappij. Daarbij komt dat de kwaliteit van leven van deze groeiende groep ouderen achteruit begint te lopen. Niet alleen bij de kwetsbare ouderen, maar ook bij de ouderen die zich zelf graag en goed willen redden. Hierdoor ziet OPA een verharding, verarming en verschraling van onze totale samenleving.

Aan deze ontwikkelingen wil de OPA-beweging een halt toe roepen door vanuit de groep ouderen zelf daar een verandering teweeg te brengen. OPA Rheden gaat dit doen door actief bij de politiek in deze gemeente betrokken te raken.
Bij de gemeentelijke taken staan grote veranderingen te wachten. Met name in het ouderenbeleid is er sprake van grote en ingrijpende transities. De AWBZ wordt ongevormd tot de WMO. De participatiemaatschappij is in aantocht. Ook wordt binnenkort de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg van provincie naar gemeente overgedragen. Tevens worden de uitkeringen van het gemeentefonds, naar verwachting met meer dan tien procent gekort. In financiële zin echter stijgt de omvang van de gemeentelijke begroting met meer dan twintig procent.

Om de daaruit voortvloeiende problemen in goede banen te kunnen leiden, zoekt OPA contact met inwoners in de gemeente Rheden die bereid zijn hier hun schouders onder te zetten en in de gemeenteraad zitting te nemen.
Het streven van OPA is om de raadsfractie een weerspiegeling te laten zijn van de samenstelling van de bevolking in Rheden. Dit betekent dat niet alleen ouderen, maar ook jongeren (denk aan de overdracht van de jeugdzorg) aantrekkelijk kandidaten zijn. Als gemeenteraad lid dient men in de gemeente Rheden te wonen.
Het tijdsbeslag van de functie is variabel, maar gemiddeld vier vergaderingen per maand. De gemeenteraadsvergaderingen vinden veelal in de avonduren plaats. De compensatie bedraagt inclusief onkostenvergoeding 1300 euro per maand.
Geïnteresseerden kunnen bellen naar tel. 06 29354385 of e-mailen naar opa.rheden@gmail.com

www.opabeweging.nl
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.