Home / Klarenbeek / Oranje Fonds draagt 40.000 euro bij aan MFC Klarenbeek

Oranje Fonds draagt 40.000 euro bij aan MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – Nadat eind vorig jaar de bouwovereenkomst was getekend, kon men in Klarenbeek ook feitelijk de handen uit de mouwen steken. De bouwweg is aangelegd en de voorbereiding van de eerste-schop-in-de-grond is in volle gang. Ook achter de schermen wordt veel werk verzet. Vooral aan de restfinanciering van het MFC wordt hard gewerkt. Het stichtingsbestuur MFC De Pauw kan verheugd vaststellen dat het projectplan bij vele maatschappelijke organisaties die dorpsvoorzieningen stimuleren met subsidies, in goede aarde valt.
Zo heeft onlangs het Oranjefonds een toezegging gedaan voor een bijdrage van 40.000 euro. Voor de nieuwbouw van het MFC is dit ook gelijk de maximale bijdrage, waaruit kan worden geconcludeerd dat het Oranjefonds groot vertrouwen heeft in de toegevoegde waarde van het MFC voor het dorp Klarenbeek. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar en vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcodeloterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Tijdens de SC-nieuwjaarsreceptie op 5 januari heeft de Commissie Dorpsfilm een heel mooi bedrag overhandigd aan het stichtingsbestuur. De Commissie heeft een ongelooflijke prestatie geleverd; met de verkoop van dvd’s heeft men 18.500 euro voor het MFC bij elkaar gesprokkeld.
Daarnaast wordt de Obligatielening MFC Klarenbeek voorbereid. Het stichtingsbestuur hoopt en verwacht met dit instrument in het voorjaar 2014 het streefbedrag van 50.000 op te halen. Ook wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding van een grote rommelmarkt die begin mei 2014 wordt gehouden op het Sportterrein. Ook daarvan is de opbrengst voor het MFC.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.