Home / Bronkhorst / Vier seizoenen thema’s open atelierroute ART Brummen

Vier seizoenen thema’s open atelierroute ART Brummen

BRUMMEN / LOENEN – Op 25 en 26 januari is het tussen 11.00 en 17.00 weer tijd voor ART-Brummen. Op elke locatie ligt er een routekaartje klaar.

Mieke Diekmann in Loenen heeft in haar galerie ‘t Arthuus meerdere gastexposanten. De reliëfschilderijen van Gerard van de Oetelaar zijn over de hele wereld te bewonderen en nu ook in Loenen. In een bijzonder kleurgebruik verwoordt Gerard zijn emoties. Het porselein van de objecten van Petrus Griepink is flinterdun en door de bijzondere Nerikomi techniek een lust voor het oog. De grappige en kwetsbare dierfiguren van Anita Dekker in brons en steen zijn aandoenlijk en prachtig getroffen. In deze expositie zijn ook schilderijen van Liesbet Optendrees, Raid Houby en natuurlijk van Mieke zelf te bewonderen. Zie ook www.miekediekmann.nl.
Bij Pottery Decoration in Brummen zal Ria Stam een demonstratie geven van het plateelschilderen en de geschiedenis vertellen omtrent het Plateel. Hiernaast kan men informatie krijgen over workshops voor 2014. Zie ook www.potterydecoration.nl.
“Daar waar het water het land kust, daar ligt mijn hart”. Vanuit dit thema werkt Chris Ros in verschillende disciplines en met diverse materialen. Chris is een zeer veelzijdig kunstenaar; grafiek, sieraden, beelden. Tevens geeft zij workshops. Zie voor meer info; www.chrisros.nl.
‘Bij Piet van Middelaar zijn naast enige nieuwe beelden die hij de afgelopen periode uit verschillenden steensoorten heeft gemaakt ook een paar nieuwe schilderijen te zien die met behulp van paletmes en olieverf te voorschijn zijn gekomen. Abstract en levendig van kleur die voor de kijker ruimte laat voor eigen interpretatie. Zowel op zijn werkplek in de beeldentuin als in zijn atelier staan ook beelden en schilderijen die nog niet af zijn maar wel vertellen hoe gestaag en met geduld zijn werk tot stand komt. www.pietvanmiddelaar.nl.
Dit weekend zal Annie Elissen in haar atelier aan het schilderen zijn, dit kan één van haar favoriete thema’s betreffen; de mens, een koe, een kip of tulpen. Ook haar nieuwste objecten zullen te zien zijn. Tevens is er keramiek te bewonderen van twee keramisten; Analies Martin en Wil van den Hoek. Zie voor meer info www.annie.elissen.com
Joop van Ulden is deze keer gesloten. De volgende open atelierroute in april hoopt hij weer mooi nieuw werk te kunnen laten zien. Zie ook www.joopvanulden.nl

www.art-brummen.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.