Home / Loenen / Nick en Darren zorgen voor schommels

Nick en Darren zorgen voor schommels

LOENEN – Dankzij het initiatief van twee buurjongens in wijk Loenerdrift in Loenen, kreeg de buurt woensdag van de gemeente Apeldoorn een drietal schommels aangeboden. Nick Barmentlo en Darren Meurs vonden dat de kinderen uit deze buurt niet voldoende speelgelegenheid hadden. Al jaren miste de buurt een paar schommels. Nick en Darren besloten daar wat aan te doen.
Ze gingen op bezoek bij de wijkagent Theo Simmelink die wekelijks op dinsdagavond spreekuur heeft in De Bruisbeek om hem om raad te vragen (de politie is immers je beste kameraad). De agent had een willig oor voor de jongens. Hij verwees de jongens door naar het secretariaat van de Dorpsraad. Vroeger konden bewoners terecht bij de buurtvereniging De Loenerdrift, maar die is enige jaren geleden opgeheven. Secretaris Patricia Koopman zag ook wel wat in het verzoek van de jongens en nam contact op met de gemeente. De jongens waren ook wel bereid acties te gaan voeren om geld bijeen te krijgen. Sjoerd de Boer van de gemeente Apeldoorn dacht met de jongens mee. Er was een druk overleg welke schommels er konden komen. Graag wilden Nick en Darren een vogelnestschommel. In deze schommel kunnen kinderen van alle leeftijd en ook gehandicapten zich heerlijk (en veilig) uitleven. Hiervoor werd een plaatsje gevonden in de speeltuin De Drifters tegenover De Bruisbeek. De twee andere (wat kleinere) schommels kregen een plaatsje bij de tokkelbaan tegenover De Moerbeek.
Woensdag was het even een drukte op deze twee plekken. Medewerkers van gemeente kwamen met auto’s en groot materiaal om de schommels te plaatsen en stevig te verankeren.
Dorpsraadsecretaris Patricia Koopman kon ’s middags de schommels namens de Dorpsraad overdragen aan de Loenense bevolking. Zij prees Nick en Darren voor het initiatief. Als eerste mochten zij in de nestschommel plaatsnemen. Ze deden dit maar al te graag. – Foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.