Home / Bronkhorst / Wijkraad Brummen Centraal schort al zijn activiteiten op

Wijkraad Brummen Centraal schort al zijn activiteiten op

BRUMMEN – De leden van de Wijkraad Brummen Centraal leggen alle wijkraadsactiviteiten stil. Daarnaast hebben een aantal leden hun functie neergelegd. De belangrijkste reden is de grote irritatie over de wijze waarop wethouder Bruning het dossier van het jongerencentrum in Brummen behandelt. In de visie van de wijkraad slaagt de wethouder er keer op keer in het proces te frustreren, de wijkraad niet serieus te nemen, te schofferen en het proces te manipuleren op een wijze waar de leden van de wijkraad zich niet meer mee willen en kunnen associëren.

De leden benadrukken dat het niet gaat om de inhoudelijke te kiezen locatie voor het toekomstige jongerenontmoetingscentrum, maar over de wijze waarop de wethouder naar de toekomstige locatie lijkt toe te werken. In dit proces geeft de wethouder blijk van een werkwijze waarbij de door de gemeente zo gekoesterde burgerparticipatie slechts met de mond beleden wordt. In de afgelopen periode heeft de wijkraad bij herhaling en via verschillende kanalen de wethouder aangesproken op zijn handelingswijze in dit dossier. De druppel die de emmer deed overlopen is het feit dat het uitgebreide voorwerk (twee grondige enquêtes) uitgevoerd door de wijkraad in dit dossier door de wethouder tijdens de forum vergadering van 8 januari met een zin ter zijde gelegd wordt als zijnde niet representatief en niet bruikbaar. Enquêtes die zijn uitgevoerd op verzoek van de plaatselijke politiek in samenwerking met de SWB. Bij eerdere gelegenheden werden de uitkomsten van de enquêtes door fracties en college juist als representatief verklaard.
De wijkraad ervaart dit als een grove schoffering voor het vele werk, het resultaat daarvan en het door de wijkraad met de politiek overeengekomen proces om tot een gefundeerde beeldvorming in dit dossier te komen. Al met al bepaald geen voorbeeld om vrijwilligers te motiveren zich belangeloos in te zetten voor het algemeen belang. De conclusie van een aantal leden af te treden is dan ook voor hen onvermijdelijk. De overgebleven leden leggen alle activiteiten stil.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.