Home / Klarenbeek / Klarenbeekse katholieken blijven strijdvaardig voor behoud kerk

Klarenbeekse katholieken blijven strijdvaardig voor behoud kerk

KLARENBEEK – In zijn nieuwjaarstoespraak heeft Frans Ganzevles, voorzitter van de Locatieraad (voorheen parochiebestuur) van de R.K. kerk Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Klarenbeek, te kennen gegeven dat deze geloofsgemeenschap strijdvaardig blijft voor het behoud van de kerk. In september werd duidelijk dat de Klarenbeekse kerk de dupe gaat worden van de ‘sluitingsdrang’ van het bisdom.

Tegelijk met Eerbeek, Bussloo en De Vecht gaat de deur van de kerk aan de Krepellaan voorgoed op slot. Op de informatiebijeenkomst waren onlangs maar liefst 170 parochianen, maar Ganzevles hoopt dat op 6 maart, wanneer de volgende hoorzitting is, er nog veel meer komen om hun protesten kenbaar te maken.

Voorzitter Ganzevles wist vorig jaar wel dat er iets ging gebeuren, maar eerdere berichten van het bestuur van H.H. Franciscus en Clara (parochieverband waar Klarenbeek deel van uitmaakt) stemde hem hoopvol. Volgens hem is deze kerk heel vitaal en gezond. Zeker geen reden voor sluiting. Er zijn veel vrijwilligers en overal inzetbaar. Des de groter was de teleurstelling voor bestuurders, vrijwilligers, kerkgangers en anderen toen de beslissing van het parochiebestuur bekend werd. Volgens Ganzevles waren er zwakke argumenten. Ook was er onvrede over de handelswijze van de penningmeester van het parochiebestuur die onjuiste cijfers hanteerde. Ganzevles: “We hebben het parochiebestuur en het pastorale team ook laten weten dat dit kerkgebouw van de Klarenbeekse gemeenschap is en dat dit zo moet blijven. Wij, onze ouders en voorouders, hebben dit met zuinig sparen bijeen gebracht en dat geven we niet zomaar weg!”

Op 6 maart is er een hoorzitting in Klarenbeek. Iedereen kan zich hierbij dan opnieuw laten horen en zijn of haar ongenoegen voren brengen. Ganzevles: “Wij als besstuur gaan dit uiteraard ook doen. Ik hoop dat er velen komen. We laten beslist de kop niet hangen. We nemen geen stelling in van; het haalt toch niets uit. We vechten voor wat waard zijn en dat tot op het randje. We rekenen en verwachten als bestuur op nog meer mensen als op 14 november. We zeggen tot onze mensen: Laat ons hier niet alleen voor staan en steun ons door uw aanwezigheid en door u te laten horen. Mogelijkerwijs doen wij voor 6 maart op een andere wijze nog een beroep op uw medewerking. Laten we ons samen sterk maken en strijden voor behoud van dit kerkgebouw voor de Klarenbeekse gemeenschap. Laten we hier met heel Klarenbeek achter gaan staan. Ook de Protestantse kerk heeft haar steun betuigd en leeft met ons mee. Dit kerkgebouw moet open blijven om Klarenbeek niet in een isolement te plaatsen. Ik hoop en verwacht dat u ons steunt. En ons vertrouwen in een goede afloop is nog steeds volop aanwezig!”.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.