Home / Regio / Best Living verwacht een mooi jaar

Best Living verwacht een mooi jaar

REGIO – Het vertrouwen in de woningmarkt is bij veel Nederlanders nog steeds laag, begrijpelijk, want er is nogal wat gebeurd in de afgelopen jaren. Van een gebarsten woningmarkt tot een economische neergang zoals we die in geen tijden meer hadden meegemaakt. Meerdere banken die zijn genationaliseerd, hoge werkeloosheid, dalende koopkracht en minder pensioen. Voor velen redenen om nog maar even langs de zijlijn te blijven staan. Zoals gezegd, begrijpelijk. Maar is het ook verstandig?

Want is er dan niets positiefs te melden over de woningmarkt? Jazeker, en meer dan de meeste mensen zich realiseren. Het jaar 2013 begon slecht in het 1e kwartaal, maar daarna is het elan in de woningmarkt langzaam teruggekomen. Het woningaanbod is na 5 jaren van stijging, zelfs met 9% gedaald. Feitelijk worden er meer woningen verkocht dan dat eraan nieuw aanbod is bij gekomen.

En kijkend naar komend jaar zijn we ook positief gestemd. Door besluiten van het kabinet in het voorjaar van 2013, is de woningmarkt in rustig vaarwater gekomen. Deze besluiten hebben er mede voor gezorgd dat de huren de komende jaren fors zullen stijgen. De sociale huurwoningmarkt is nog maar beperkt bereikbaar voor inkomens tot € 38.000. Door de lage koopsommen op de koopmarkt zien wij daarom een beweging ontstaan van huur naar koop. Deze beweging wordt verstrekt door de historisch lage hypotheekrente, op dit moment vanaf 3,95% voor tien jaar vast.

Inwoners van Nederland denken daarnaast ook steeds meer na over het pensioen. Doordat de hypotheekrente bij een nieuwe hypotheek alleen fiscaal aftrekbaar is bij 100% aflossing in 30 jaar, is de eigen woning weer een ouderwetse spaarpot geworden. Immers de kopers anno 2014 hebben in 2044 de eigen woning hypotheek vrij! Dit besef zal bij dalende pensioenen, het kopen van een woning extra populair maken.
Kortom kansen genoeg bij een hypotheekrente die voorlopig nog op een historisch dieptepunt blijft. Maar lees wel, mochten deze positieve vooruitzichten voor 2014 u aan het denken zetten weet dan dat voor het kopen van een woning een lange termijnbril raadzaam is. Of u gaat verhuizen is aan u. Wij kunnen u wel helpen uw mening zo zorgvuldig mogelijk te vormen.

Kijk daarom eens op www.bestliving.nl. Daar vindt u ons woningaanbod en onze full-service dienstverlening. Meer weten? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met 1 van onze adviseurs. U ontdekt dan hoe logisch het voor u is om voor komende jaren wel, of toch maar niet, te gaan kopen!
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.