Home / Klarenbeek / Stormloop op ATB-tocht

Stormloop op ATB-tocht

KLARENBEEK – Daar waar de organisatie vorig jaar al verrast werd met ruim 800 deelnemers, werden dit jaar alle verwachtingen overtroffen. Ruim 1200 fietsers uit heel Nederland en zelfs Duitsland togen zondag naar Klarenbeek voor de Rabo ATB tocht. georganiseerd door Sportclub Klarenbeek in samenwerking met Bike Totaal Wolters. Een record! Het hele dorp stond vol auto’s met fietsendragers.

In totaal 80 vrijwilligers, waaronder 25 verkeersregelaars, waren vanaf ’s ochtends 7.00 uur in touw om de laatste voorbereidingen te treffen. De deelnemers konden kiezen uit twee routes: een 50 km route en een 30 km route. De verschillende routes brachten de deelnemers naar de bossen van Loenen, Beekbergen en Hoenderloo. Op beide trajecten waren posten ingericht waar de deelnemers werden voorzien van eten en drinken, aangeboden door sponsors. Na de tocht konden alle deelnemers in de kantine van SC Klarenbeek terecht voor een heerlijke kop warme erwtensoep, eveneens aangeboden door sponsors.

Alle deelnemers waren enthousiast over de routes, de verzorging, de goede organisatie en de verkeersregelaars. Vele positieve reacties volgden op Twitter, Facebook en het forum van mountainbike.nl. “Ik heb al in heel Nederland tochten gefietst, maar nog nooit zo’n mooie als vandaag!”, of: “Prachtige mountainbiketocht in Klarenbeek vanochtend, mooi parcours, zelfs het weer was mooi”.

De fietsafdeling van SC Klarenbeek is momenteel de snelst groeiende tak binnen de sportclub in Klarenbeek. Met deze tocht hebben ze ook de organisatie van het grootste sportevenement in Klarenbeek op hun naam staan. Komend jaar zullen zij zich ook gaan richten op het organiseren van activiteiten voor de jeugd. En uiteraard staat voor 2015 weer een nieuwe ATB tocht op het programma. Wie ook lid wil worden van de fietsafdeling of vrijwilliger bij de ATB tocht kan terecht op de site www.scklarenbeek.nl.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.