Home / Doesburg / DOV vindt steun voor plan promotiefonds

DOV vindt steun voor plan promotiefonds

DOESBURG – Het college van B en W is in principe bereid medewerking te verlenen aan het instellen van een Ondernemersfonds in Doesburg. Dit naar aanleiding van een verzoek van de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV). Het instellen van dit fonds moet leiden tot een betere verdeling van de kosten voor promotionele activiteiten onder alle ondernemers in de binnenstad. Die kosten worden nu alleen gedragen door de leden van DOV.

Het ondernemersfonds past binnen de ontwikkelingen die het college voor ogen heeft met de uitvoering van het economisch beleidsplan. Vitalisering van de binnenstad is één van de speerpunten. Het college wil daarbij nadrukkelijk samen met de ondernemers optrekken.

Aanleiding voor het verzoek van DOV is tweeledig. Enerzijds draait iets meer dan de helft van de ondernemers in de binnenstad op voor de kosten van promotionele activiteiten; namelijk de leden van DOV. Maar die activiteiten komen alle ondernemers ten goede, ook de niet-leden, die dus ook niet meebetalen. Anderzijds staan ondernemersverenigingen voor de uitdaging om het bestuurlijke werk te professionaliseren. De inzet van vrijwilligers vormt vaak een (te) smalle basis. Met een ondernemersfonds, gevoed door bijdragen van alle ondernemers uit de binnenstad, ontstaat een groter netwerk, waarmee een professionaliseringsslag desgewenst makkelijker te maken is.

DOV-voorzitter Stan Hillenaar is blij met deze steun van het college. Zijn vereniging telt momenteel 59 leden, terwijl het potentieel aan winkels in de binnenstad zo’n 100 bedraagt. Als de gemeente de belastingmaatregel neemt, betaalt daardoor iedere winkelier mee aan de kosten voor activiteiten en promotie van de stad. “We hebben ook te maken met een teruglopend ledental. De economische malaise is voelbaar. Met de instelling van dit fonds bereiken we dat iedere belanghebbende ook bijdraagt.”
Die vorm van gedwongen deelname heeft als het gewenst wordt ook bestuurlijke gevolgen voor het DOV bestuur. “Als er zoveel nieuwe leden bijkomen door de instelling van het fonds, vind ik dat die nieuwe leden ook hun stem en inbreng moeten hebben. Wij staan daar als huidig bestuur voor open”, aldus Hillenaar.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.