Als je gaat scheiden, doe het dan met ‘Scheiden doe je samen’

Als je gaat scheiden dan kom je in een emotionele ‘roller coaster’ terecht en veel mensen weten niet waar zij moeten beginnen. ‘Scheiden doe je samen’ van Bosveld Scheidingsbemiddeling heeft een formule die na bijna 10 jaar zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots heeft bewezen.

Inge Bosveld: “Het unieke aan ons kantoor is dat wij allemaal ervaringsdeskundigen zijn en vanuit onze eigen ervaringen met scheiden en in ons geval ook met kinderen, een concept hebben neergezet dat volledig tegemoet komt aan alle deskundigheid die nodig is om een scheiding uiterst zorgvuldig te kunnen begeleiden, maar ook de emotionele kant heel goed begrijpt. Tevens voorzien wij in kosteloze nazorg na scheiding. Wij weten natuurlijk als geen ander dat er nog zoveel gaat veranderen, zeker de eerste jaren na een scheiding en dat een stuk deskundige begeleiding hierin wel heel wenselijk kan zijn (bijvoorbeeld een vraag over belastingzaken, bij aanpassingen in ouderschapsplannen of het feit dat de communicatie niet goed loopt en er hierdoor problemen zijn onstaan, etc.).”
Johan Bosveld vertelt verder: “Gedurende de afgelopen jaren is met name het maken van ‘financiele plaatjes’ natuurlijk enorm belangrijk geworden. Zeker als woningen geen overwaarde hebben of er zelfs een restschuld zou kunnen ontstaan, dan is het belangrijk om goede afspraken te maken, zodat je beiden op een goede wijze een nieuw leven op kan bouwen. Mijn uitdaging is om samen met partijen zorgvuldig te kijken naar de best mogelijke oplossing voor hen. Hierbij spelen het alimentatievraagstuk en de fiscale mogelijkheden, maar ook kapitaalverzekeringen en pensioen een grote rol om uiteindelijk tot de meest “optimale” oplossing te komen voor partijen.”
Denise van Oosterhout (kindercoach) geeft aan; “Als dochter van Inge heb ik de kans gegrepen om kinderbegeleiding bij scheiding te gaan opzetten. Toen wij begonnen, was dit er nagenoeg niet en ik ben er dan ook heel trots op dat wij hierin zeker een steentje hebben bijgedragen om dit meer bekendheid te geven. Vanuit mijn eigen ervaring als kind van gescheiden ouders weet ik dat het zo ontzettend belangrijk is om kinderen een veilige omgeving te bieden waar zij vrijuit kunnen praten zonder in een loyaliteitsconflict te komen. Ook jonge kinderen laten heel veel ‘zien’ door simpelweg te knutselen, kleuren en hele simpele en leuke opdrachtjes met ze te doen. De ouders krijgen altijd een evalutatiegesprek waarin ik mijn bevindingen met ze bespreek en waar mogelijk ‘handvatten’ aanreik om hun kinderen verder weer goed zelf te kunnen ondersteunen. Ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen.”

Meer informatie op: www.scheidendoejesamen.nl of tel.: 085-4010839
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.