Home / Hall / Kerkje vol voor Lavinia Meijer

Kerkje vol voor Lavinia Meijer

HALL – Wie zondag niet had gereserveerd voor het concert van Lavinia Meijer in het kerje van Hall, werd linearecta weer naar huis gestuurd. Er kon niemand meer bij in; zo vol zat de kerk om te genieten naar de harpmuziek van dit grote Nederlandse talent. Zij is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd en de meest bevlogen ambassadrice voor de harp in Nederland.

“Mijn doel is om de harp als solo-instrument, met al haar mogelijkheden, beter bekend te maken. Er zijn veel schitterende stukken geschreven voor de harp, door componisten zoals Saint-Saëns, Fauré, Debussy, Ravel, Britten en Hindemith (om er een paar te noemen). Maar om een groter publiek te vinden, is het cruciaal om nieuwe muziek te maken voor dit instrument.” Was getekend, Lavinia Meijer. En dat haar dit lukt, mag duidelijk zijn.
Lavinia Meijer, geboren in Zuid-Korea maar opgegroeid in Nederland, is een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. Met haar gulle lach en eeuwige enthousiasme brengt ze haar passie voor de harp en klassieke muziek op een onweerstaanbare manier over. De werken Glass, Einaudi en Rota die zij zondag in Hall speelde, werd door het publiek razend enthousiast ontvangen. Het concert werd mogelijk gemaakt door de Culturele Stichting Gemeente Brummen. Foto Han Uenk.

 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.