Milieustraat, werf en parkeren vrachtwagens op Den Helder

DOESBURG – Op verzoek van de gemeenteraad heeft het Doesburgse college de (financiële) haalbaarheid onderzocht van de vestiging van de milieustraat, werf en een parkeervoorziening voor grote voertuigen op Den Helder, nabij het zwembad in Doesburg.

Het realiseren van deze voorzieningen op één locatie, levert voordelen op voor de gemeente. Het onderzoek heeft uitgewezen dat aan de financiële voorwaarden kan worden voldaan. Het college adviseert de gemeenteraad daarom een samenwerkingsovereenkomst met Berkel Milieu te sluiten om tot realisatie te komen. De voorzieningen worden gerealiseerd als definitief aan de financiële randvoorwaarden wordt voldaan.

Voor de realisatie van de werf op Den Helder is een ruimtelijk Programma van Eisen opgesteld. De resultaten van het programma wijzen uit dat de werf naast de milieustraat gerealiseerd kan worden. Hierdoor wordt synergievoordeel behaald met de milieustraat op het gebied van gebouwen en afvalstromen. Er kan gebruik van gemeenschappelijke gebouwen worden gemaakt en afvalstromen uit de openbare ruimte kunnen bij de aanliggende milieustraat worden afgeleverd. De nieuwe milieustraat heeft geen negatief effect op de afvalstoffenheffing.

De investeringskosten voor een nieuwe werf kunnen worden gedekt uit de opbrengst van de grondverkoop aan Berkel Milieu. Wanneer aan de financiële randvoorwaarden wordt voldaan, kunnen de voorzieningen worden gerealiseerd.
De gemeenteraad beslist hierover in de raadsvergadering van 30 januari.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.