Home / Bronkhorst / Imkersvereniging Brummen klaar voor nieuwe jaar

Imkersvereniging Brummen klaar voor nieuwe jaar

BRUMMEN – De Imkersvereniging Brummen heeft voor het komend jaar weer voldoende plannen. De bijentuin aan de Voorsterweg is opgeknapt en er komt meer ruimte en tijd voor educatie. Daarnaast krijgt het bijenlint in het dorp meer aandacht.

De steeds mooier worden de bijentuin wordt komend jaar opgeluisterd met een insectenstad. Een wandelpad slingert door de boomgaard en een educatieve speurtocht voor jong en oud eindigt in een vertelhoek, waar de resultaten van de speurtocht besproken kunnen worden. Er is meer ruimte gemaakt voor informatie over solitaire bijen. Ook in de bijenstal is het één en ander veranderd. Er is een net toilet gemaakt, evenals een honingslingerruimte-annex-keuken en een ontvangstruimte waar ook ongestoord educatie kan plaatsvinden. De bezoeken die de Brummense basisschoolleerlingen jaarlijks aan de bijenstal brengen, krijgt zo steeds meer inhoud.
Bij het ontwikkelen en uitvoeren van al deze plannen is de bijenvereniging niet alleen geholpen door leden en vrijwilligers, maar ook de gemeente Brummen, die middels het project Natuur Bewust Brummen een financiële bijdrage leverde. Daarnaast hebben de Woningbouwverenigin g en diverse middenstanders kortingen gegeven of materialen geschonken voor de verbouwing. Ook kwam er financiële steun van de Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Het bijenlint, een strook bloemen en planten door het dorp, wordt dit jaar uitgebreid. Voor het derde jaar bewerkt de vereniging diverse stukken gemeentegrond, die bestemd is voor woningbouw, maar nog niet wordt gebruikt. Deze stukken liggen aan de de Baron van Sytsemastraat, Mercuriusweg, het Stroomdal en het Pirikstraatje. Er worden dit jaar weer bloemen ingezaaid, maar ook vaste planten gezet, zodat er in de toekomst minder gedaan hoeft te worden. Het is de bedoeling dat dit werk op 21 en 22 maart wordt verricht tijdens de vrijwilligersactie NL Doet. De vereniging is daarnaast nog met de gemeente in gesprek om nog en flink stuk gemeentegrond voor de komende tien jaar in onderhoud te nemen. Dit moet dan een visitekaartje worden voor het bijenlint en de gemeente Brummen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.