Home / Hall / Brummense kleuters naar poppentheater

Brummense kleuters naar poppentheater

HALL – In het kader van het Cuvoba Kunstmenu mogen alle kleuters uit de gemeente Brummen de komende maand naar poppentheater Lauret in Hall. Hier kunnen ze genieten van de voorstelling Een Dief met Kleine Tandjes.

In de bakkerswinkel van Mevrouw Mathilde wordt ‘s nachts door iemand van de taartjes gegeten. Brammetje, de kat van Oma, krijgt de schuld, maar is hij wel de schuldige? De voorstelling wordt gegeven door poppenspeelster en voormalig juf Marianne Tjebbes. Ze geeft haar fantasie vorm met verhalen en poppen en neemt de kinderen daarin mee. Het is voor die kinderen vaak een eerste kennismaking met theater en daar wil Marian een belevenis van maken. Behalve het verhaal, de vormgeving en vooral de beweging is de reactie van het publiek van wezenlijk belang.
Deze voorstelling is onderdeel van het Cuvoba Kunstmenu. Elk jaar is er voor alle kinderen van het primair onderwijs in de gemeente Brummen een Kunstmenu. Elk kind in Brummen krijgt hierdoor de kans kennis te maken met meerdere kunstdisciplines. Dit Kunstmenu is tot stand gekomen door samenwerking met de Interne Cultuur Coördinatoren van de individuele basisscholen, de Stichting Sport en Cultuur Brummense Basisscholen en de Combinatiefunctionaris Cultuur.
 

Lees ook

Bord bij Koningsbrug

HALL – Op Koningsdag is naast de Hallse of Koningsbrug over het Apeldoorns Kanaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.