Home / Doesburg / Nieuwe exposities bij Stein Boeken Doesburg

Nieuwe exposities bij Stein Boeken Doesburg

DOESBURG – Bij Stein Boeken – Tweedehands & Antiquariaat in de Gasthuisstraat 16 in Doesburg zijn momenteel drie exposities te bewonderen. Tot en met eind februari zijn er schilderijen, objecten en bijzondere stoelen te zien van de Haagse kunstenaar Caro Rambonnet en tot en met 3 april schilderijen van Editha Vos uit Doesburg. De Doesburgse kunstenaar Willemijn van der Spiegel exposeert permanent bij Stein Boeken. Bijzondere objecten van haar zijn de zogenaamde Doesburgse Meisjes.

Caro Rambonnet maakt naast schilderijen en werk op papier ook graag ruimtelijk werk. Ze maakt wandobjecten , lichtobjecten en vloerobjecten, allemaal met een eigen vormen- en kleurentaal. Ze benadert haar onderwerpen met wat humor. Caro’s werk bestaat vooral uit toegepaste kunst, allemaal met een originele invalshoek.
Editha de Vos schildert met veel kleur en veel vaart. Haar doeken zijn voornamelijk figuratief en af en toe abstract, maar steeds in een eigen stijl. Editha experimenteert graag en menigmaal schildert ze doeken met humor en een knipoog. Haar doeken hebben het effect van warmte, zonnig en vrolijkheid. Het werk van Editha wordt onder andere geprezen om het mooie kleurgebruik en compositie, het is spannend. Zij toont in haar schilderijen zowel vrijheid als abstractie.
Voor Willemijn C.M. van der Spiegel staat kunst synoniem aan vernieuwing. Of het nu haar huidige geïmpregneerde textiele objecten of haar eerdere bronzen sculpturen betreft, haar drijfveer is telkens weer het verleggen en overschrijden van haar eigen grenzen. Willemijn besteedt veel tijd aan het vervolmaken van haar objecten en het experimenteren met vormgeving en materialen.
De expositie is te zien tijdens openingstijden van Stein Boeken, woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.