Home / Velp / Aalscholversingel in race voor Beste Klimaatstraat

Aalscholversingel in race voor Beste Klimaatstraat

VELP – De Aalscholversingel in Velp staat momenteel achtste in de competitie voor beste klimaatstraat in Nederland. Tijdens het landelijke HIER Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland, besparen Nederlanders met hun buren energie en geld. In de gemeente Rheden doen zeven straten mee.

Deze maand zijn namelijk de burenacties van start gegaan. Door het organiseren van een burenactie – het uitvoeren van energiebesparende acties samen met je buren – kunnen de meeste punten worden verdiend. Daarmee kom je dus direct hoger in de competitie. Zo kunnen straten bijvoorbeeld een ontdooi-je-vriezer-estafette houden of een naden-en-kieren-speurtocht.
Er is nog minder dan een maand te gaan tot de eerste afvalronde. De honderdvijftig straten die op 3 februari de meeste punten hebben gescoord overleven deze ronde en zijn een stap dichterbij het winnen van de wedstrijd. Na een tweede afvalronde op 3 maart blijven er nog vijftig straten over. Op 31 maart sluit de competitie en rollen de tien winnaars uit de bus.

De beste klimaatstraat van Nederland wint een feestbudget van maar liefst 10.000 euro. De nummer 2 wint een feestbudget van 2.000 euro en de nummer 3 van 1.000 euro. Bij de beste drie straten komt ook De Groene Straatbingo langs, waarbij deelnemers energiezuinige apparaten in de wacht kunnen slepen. De straten die eindigen op plaats 4 tot en met 10 krijgen een feestbudget van 500 euro per straat en kunnen daarmee de competitie op een gezellige en feestelijke manier afsluiten. Straten kunnen zich nog aanmelden tot maandag 3 februari via www.klimaatstraatfeest.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.