Onthulling bord Mirayspeeltuin

DIEREN – Miray Yavuz en wethouder Ron König onthulden 9 januari samen het bord Mirayspeeltuin bij de speeltuin aan het Vogelplantsoen 82-112 in Dieren. Daarna gaf de wethouder het startsein voor de opschoonactie in de buurt.

Deze speeltuin is voor een jaar vernoemd naar Miray Yavuz, leerlinge van groep zeven van basisschool De Wensvogel aan de Geitenbergweg. Miray won deze prijs omdat haar collage Mijn ideale buurt gekozen is als mooiste collage tijdens de Ik buurt mee! herfstmarkt afgelopen november.
Op 8 november vond bij basisschool De Wensvogel de herfstmarkt plaats voor bewoners van de wijk Dieren Noord (Vogelplantsoen). Tijdens deze goedbezochte markt konden buurtbewoners laten weten wat zij van hun buurt vinden en wat er beter kan. Ook konden bewoners in gesprek met diverse professionals zoals de wijkagent, buurtcoach, ouderenwerker en jongerenwerker. Om de kinderen bij hun buurt te betrekken zijn diverse activiteiten gehouden.
Miray had een collage gemaakt met als thema Om meer te bezuinigen. Haar ideaalbeeld voor de buurt ziet er als een buurt met zonnepanelen op daken om energie te besparen, groente en fruit in eigen tuin verbouwen om geld te besparen, restjes van het avondeten bewaren en de volgende dag weer gebruiken en geen afval op de grond gooien, want zo vervuil je het milieu en het kost ook geld om dit op te ruimen.
Aansluitend aan de onthulling van het naambord voor de speeltuin, startte de opschoonactie. Groepjes leerlingen van groep zeven en acht gingen de wijk in om zwerfvuil te verzamelen.
Op maandag 27 januari van 19.00 tot 21.00 uur vindt er een brainstormbijeenkomst plaats in basisschool De Wensvogel met buurtbewoners en professionals. Samen bespreken ze hoe de binnengekomen ideeën en wensen uit de buurt geconcretiseerd kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden via D.Wijdemans@rheden.nl. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.