Start bijencursus in Hoenderloo

HOENDERLOO – Mensen die op zoek zijn naar een leuke hobby en ook iets goeds willen doen voor de natuur, kunnen bijenhouden overwegen. Imkersvereniging Hoenderloo e.o. organiseert een cursus bijenhouden voor beginners.

Het gaat niet goed met de bijen in ons land en dat is een probleem. Voor de productie van veel soorten fruit, groenten en het behoud van de biodiversiteit in onze natuur zijn wij afhankelijk van honingbijen. De wereld kan niet zonder bijen en dus ook niet zonder imkers.
Daarom start Imkersvereniging Hoenderloo donderdag 30 januari met een cursus over bijen en bijenhouden. De cursus bestaat uit vijf theorielessen op donderdagavond en acht praktijklessen op zaterdagmiddag, verdeeld over de periode februari tot en met oktober. Er wordt gewerkt met een zachtaardig bijenras. Wie na de cursus besluit bijen te gaan houden, krijgt een volk van de vereniging en ondersteuning van een mentor. Ook is er de mogelijkheid om samen met andere imkers gebruik te maken van de bijenstal van de Imkersvereniging.
De cursus kost 125 euro, inclusief lesmateriaal en koffie Cursisten zijn automatisch een jaar gratis lid van de Algemene Nederlandse Imkersvereniging (ANI) en ontvangen het vakblad Mijn Bijen.

Jan Peter Willemsen, tel. 055-3550204, www.imkersvereniginghoenderloo.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.