Home / Dieren / Afsluiting lustrumjaar van het Dierens Mannenkoor

Afsluiting lustrumjaar van het Dierens Mannenkoor

DIEREN – Het Dierens Mannenkoor heeft het lustrumjaar sfeervol afgesloten met het jaarlijkse Kerstconcert in de Ontmoetingskerk. In een volle kerk zongen de mannen samen met de jongeren van het Jongerenkoor Dieren de sterren van de hemel.

Moderne en traditionele kerstliederen wisselden elkaar af. In de prachtig versierde kerkzaal kwam het publiek al helemaal in de Kerstsfeer. Na het optreden werd vooral pianist Klaas de Vries in het zonnetje gezet, omdat dit zijn laatste optreden met het Dierens Mannenkoor was. Vanuit het koor en het publiek werd de pianist toegezongen, waarin veel waardering doorklonk.

Het koor vierde in 2013 haar 45-jarig bestaan. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari 2014 werd stilgestaan bij dit bijzondere jaar. Tevens werden tijdens deze bijeenkomst in Theothorne in Dieren twee koorleden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap en inzet voor het koor. W. Gunsing is inmiddels 25 jaar lid van het koor en G. v.d. Lubbe werd in het zonnetje gezet omdat hij al 12,5 jaar koorlid is.
De mannen krijgen geen tijd om uit te rusten na het Kerstconcert. Op 1 maart 2014 staat het eerstvolgende concert al weer op het programma. Ditmaal in Ede, bij het Edes Orkest dat in 2013 haar 10-jarig jubileum vierde. In november kwamen de orkestleden naar Dieren om het jubileumconcert van het Dierens Mannenkoor op te luisteren. In maart spelen de mannen een uitwedstrijd.

De zangers repeteren iedere maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren. Verse ‘stemmen’ zijn altijd welkom om een repetitie bij te wonen, de kelen te smeren en gezellig mee te zingen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.