Groene start van de buurt

EERBEEK – Bewoners van de Werfakkerweg, het Blekerserf en het Stokerserf in Eerbeek, zijn 2014 goed en groen begonnen. De bossage langs het speelveld in de buurt werd al jaren niet meer door de gemeente of Delta gesnoeid. “Alles is de laatste twee jaar zo groot geworden dat het echt heel nodig een grove snoeibeurt nodig had”, aldus één van de omwonenden. “Het groen begon behoorlijk over te hangen op de weg, zodat auto’s en fietsers er steeds meer last van kregen. Ook het speelveld leek steeds kleiner te worden. Bovendien lag er steeds meer afval tussen de struiken en dat is een grote ergernis.”
Reden voor de mensen van de drie straten om de handen inéén te slaan en de gemeente hun plannen voor de opknapbeurt te leggen.

Op zaterdag 4 januari was het zover. Onder toezicht van René te Kamp van de afdeling Groen van de gemeente Brummen is er met ongeveer 25 mensen hard gewerkt en de bossages zijn flink aangepakt. Ondertussen zorgden enkele dames dat er ook aan de inwendige mens gedacht werd. Het ontbrak niet aan koffie, maar ook aan oliebollen werd gedacht en zelfs een kerststol stond op het menu. Om 15.00 uur was de klus geklaard en jong en oud werd op een nieuwjaarsborrel getrakteerd.
Er is veel werk verzet en het resultaat mag er zijn. “Het ziet er weer strak uit”, sprak één van de mensen van het Stokerserf. “Als het nodig is ben ik er de volgende keer zeker weer bij.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.