Home / Klarenbeek / Rappen met gevoelens

Rappen met gevoelens

KLARENBEEK – “Wanneer je ergens mee zit, schrijf het op papier. Probeer je gevoel eens met korte teksten te omschrijven en eventueel in een rap samen te vatten. Rappen kan je helpen om je gevoelens te uiten.” Dat was de boodschap die de Apeldoornse rapper Dani aan de kinderen meegaf die de rapworkshop in Klarenbeek volgden.

Op de laatste vrijdag in de kerstvakantie stond deze muziekstijl centraal in de vakantieworkshops die Kinderopvang Klarenbeek in samenwerking met de dorpscontactpersonen Roy Zweverink en Ingrid Wolters organiseert, voor alle kinderen uit Klarenbeek en omgeving.

Dani liet de basisprincipes van de rap zien, waarna de kinderen zelf aan de slag gingen. Iedereen maakte een couplet over zichzelf en gezamenlijk werd een toepasselijk refrein bedacht. Aan het eind van de anderhalf uur durende workshop volgde de presentatie van de rap die door de ouders zeer enthousiast ontvangen werd. Tot slot kon iedereen luisteren naar een rap van Dani zelf en was er gelegenheid de rapper het hemd van het lijf te vragen.

Er zijn twee workshops gehouden die middag, welke ook de belangstelling trokken van kinderen uit de omliggende dorpen. De eerste groep was een mix groep met kinderen uit Klarenbeek, Twello, Wilp Achterhoek en Loenen. De tweede groep was een groep vriendinnen van Suzet Vredegoor.
Foto´s en filmpjes van deze unieke workshops en van de rapper Dani zijn te bekijken op de facebookpagina Dorpscontactpersoon Klarenbeek en Kinderopvang Klarenbeek.

Voor de voorjaarsvakantie staan er al weer nieuwe vakantieworkshops op de planning. Dan staan cupcakes, peuterdansen en googchelen centraal. Voor meer info de facebookpagina’s en de internetsite www.kinderopvangklarenbeek.nl.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.