Home / Hengelo / Burgemeester Henk Aalderink is weer aan de slag

Burgemeester Henk Aalderink is weer aan de slag

HENGELO – Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op het gemeentehuis in Hengelo, sprak burgemeester Henk Aalderink ook kort over zijn ziekte. Bij hem werd darmkanker met uitzaaiingen in de lever geconstateerd. Hij is ongeneeslijk ziek, maar besloot toen hij hoorde dat hij weer ‘leuke dingen moest gaan doen’, onmiddellijk zijn functie als burgemeester weer op te pakken.

Tijdens de bijeenkomst zei hij maandagavond: “Allereerst wil ik de vele honderden mensen bedanken voor de geweldige warme die ik mocht ontvangen de afgelopen maanden. Het heeft zeker bijgedragen dat ik nu hier sta. De behandelingen zoals deze in september zijn gestart zullen gewoon worden voortgezet, in de hoop dat ik de strijd ga winnen. Ik ga proberen te leven met kanker. Nogmaals dank voor uw belangstelling en vele warme woorden. Zullen we samen doorgaan?”

Voor hoe lang en op welke wijze is ook voor Aalderink zelf ongewis. Tijdens een interview met Irene ten Voorde van TV Gelderland blikte de burgemeester ook vooruit. “Ik voel me goed en volledig in staat mijn werk te doen. Maar alles wat ik vertel is ‘dagkoers’. Ik weet niet hoe het over een week of maand gaat”, voegde hij er geëmotioneerd aan toe. “Ik kan de inwoners van Bronckhorst niet beloven dat ik er in maart nog ben.”
 

Lees ook

Jaap van Norden exposeert in gemeentehuis

HENGELO – Jaap van Norden uit Zelhem exposeert met tien schilderijen van januari t/m maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.