Home / Dieren / Keurslager Van de Horst verbant ‘plofkip’ uit zijn winkels

Keurslager Van de Horst verbant ‘plofkip’ uit zijn winkels

EERBEEK / DIEREN – Een vitale, sterke en gezonde kip met smaak. Dat is waar Slager Gert-Jan van de Horst voor gaat en staat. In de slagerij is de zogeheten Boerderijkip sinds het voorjaar verkrijgbaar. Een kip afkomstig van Nederlandse pluimveehouderijen waar ze onder verantwoorde omstandigheden leven. Een kip die bovendien naar echte kip smaakt en alleen verkrijgbaar is bij de specialist. Of zoals Gert-Jan het zelf verwoord: “Geen plofkip, maar wel een smaakexplosie, want smaak staat bij ons altijd voorop.”

“Voor de consument is het vanwege het grote en onduidelijke aanbod tegenwoordig lastig te bepalen welke kip nog echt kwalitatief is en échte smaak heeft”, aldus Gert-Jan van de Horst. “Wij vinden het belangrijk om onze klant op dat gebied garanties te kunnen bieden. Bovendien streven we ernaar de klant beter, bewuster, duurzamer en gezonder te laten genieten voor een betaalbare prijs. Vandaar onze keuze voor de Boerderijkip.” Het vlees van de boerderijkip komt van langzaam groeiende dieren die minimaal 56 dagen oud worden, dit in tegenstelling tot de ‘plofkip’ die gemiddeld maar 42 dagen leeft. De stallen waarin ze leven zijn diervriendelijker ingericht en het dag- en nachtritme wordt erin gewaarborgd, bovendien hebben de kippen ruimte om vrij rond te scharrelen in een overdekte buiten uitloop. Doordat de kippen meer tijd en leefruimte hebben zijn ze minder gevoelig voor gezondheids-problemen. De kippen krijgen 100% plantaardig voer, dat voor minimaal 70% uit granen bestaat.

Keurslager van de Horst, met vestigingen in Dieren en Eerbeek, stond al bekend om zijn goede kwaliteit rund- en varkensvlees. Ook heeft hij een eigen worstmakerij, waaruit de lekkerste vleeswaren en worstsoorten voortkomen. Met nu de Boerderijkip erbij, is het totale kwaliteits-assortiment compleet. “Naast het leveren van goede producten kunnen klanten altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies als het gaat om het product, recepten en bereidingswijzen”, aldus Van de Horst.

Wilt u nu ook de smaakexplosie zelf ervaren; dat kan. Boerderij kip is elke dag vers te koop in beide winkels van Van de Horst. Om iedereen kennis te laten maken met deze eerlijke heerlijke kipproducten, hebben ze de ‘kip lekkere weken’. Tijdens deze weken staat de boerderij kip centraal en hebben ze mooie aanbiedingen voor u zodat u allen de heerlijke smaak van boerderij kip kunt ervaren.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.