Loenermark denkt serieus over aanleg kunstgrasveld

LOENEN – Loenermark denkt er serieus over na om over te gaan tot de aanleg van een kunstgrasveld. Op de nieuwjaarsbijeenkomst heeft voorzitter Jaap Holdijk hierover het een en ander uit de doeken gedaan. In het komende jaar wordt bekeken of een kunstgrasveld in het Lonapark tot de mogelijkheden behoort.

Holdijk vertelde dat B en W van Apeldoorn voorstellen om, net als in 2008, € 100.000 beschikbaar te stellen aan verenigingen die overwegen een kunstgrasveld aan te leggen. Loenermark wordt met name genoemd. De bedoeling is dat de club de renteloze lening uiteindelijk terugbetaald. Bij de gemeente is het verzoek om subsidie van Loenermark al bekend. Maar duidelijkheid over deze renteloze lening is er vanuit de gemeente nog niet. Het bestuur heeft daarom het besluit van de ledenvergadering in december 2009 uit de ijskast te gehaald en besloten deze te actualiseren.
Loenermark gaat zich serieus oriënteren op de aanleg van een kunstgrasveld. Trainingsveld of het eerste veld? Het bestuur heeft de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen en besloten te kiezen voor het trainingsveld. Vooral de bladval en grote hoeveelheid eikels in het najaar op het eerste veld geven de doorslag om niet voor veld-1 te kiezen. Daarnaast speelt in het achterhoofd ook de gedachte dat betaald voetbal organisaties hier graag willen voetballen vanwege het perfecte hoofdveld. Daarnaast willen die alleen op gras voetballen.

Op de jaarvergadering heeft Holdijk aangegeven dat de club de aanleg van een kunstgrasveld projectmatig gaat aanpakken en wel met een dwarsdoorsnede van onze vereniging. Er komt hiervoor namelijk het nodige kijken, wat de club op een heel zorgvuldige en afgewogen wijze wil doen. Men wil in ieder geval een groep die zich bezig gaat houden met de financiën, één met communicatie en mogelijk één met het veld zelf en het onderhoud daarvan. De eerste vrijwilligers hebben zich al aangeboden. Als voorbeeld refereerde de voorzitter de aanpak zoals deze door Sp. Teuge is gedaan. Daarnaast staat WWNA binnenkort voor eenz elfde belangrijke beslissing en heeft dus ook al het nodige voorwerk gedaan. Beide verenigingen zijn te vergelijken met Loenermark.

Over de financiën zei Holdijk: “Maar we zullen ook acties moeten voeren voor extra geld, want om even wat duidelijkheid te scheppen over de aanleg van een dergelijk veld,dan praat je al snel over een bedrag van € 325.000,- inclusief verlichting, hekwerk en bestrating. En natuurlijk zijn er terugverdienmogelijkheden door zelfwerkzaamheid.
Ik kan nu ook al zeggen dat de eerste actie is gestart met de oprichting van een club van € 50. Initiatiefnemer hiervoor is Ap Zeijsseink. Vooralsnog plaatsen we de namen van deze vrienden van Loenermark op de TV in de sponsorhoek. En hopelijk volgen veel Loenermarkers dit initiatief.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.