Home / Bronkhorst / Van Tent Beking erelid Sp Brummen

Van Tent Beking erelid Sp Brummen

BRUMMEN – De zaterdagavond gehouden nieuwjaarsreceptie van Sportclub Brummen stond in het teken van het huldigen van jubilarissen en leden met een bijzondere verdienste. Harry van Essen, Marcel Knip en Jos Broekhof werd benoemd tot lid van verdienste en aan Marinus van Tent Beking werd de hoogste onderscheiding, het erelidmaatschap, toegekend. Daarnaast werd de Harrie Hasselbachtrofee uitgereikt.

Nadat eerst de traditionele Nieuwjaarswedstrijd was gespeeld tussen een All Starsteam en een veteranenelftal, werd rond 18.00 uur een begin gemaakt met het officiële gedeelte van de receptie. In een volgepakte kantine – er waren tussen de 150 en 200 belangstellenden – sprak voorzitter Bert Garssen een welkomstwoord, blikte kort terug op het afgelopen jaar en sprak zijn wensen en verwachtingen uit voor 2014.

Nadat een ieder een kop erwtensoep had genuttigd en was voorzien van een drankje, werd er getoost op het nieuwe jaar. Garssen liet de aanwezigen weten dat het komend jaar het vrijwilligersbeleid en de privatisering hoog op de agenda staan. Daarnaast streeft de club naar een goede samenwerking en verstandhouding met de andere voetbalclubs in de gemeente. De verenigingen trekken al samen op voor wat betreft het project ‘respect’, wat door de KNVB in gang is gezet. Ook Jeroen van der Tol, de nieuwe trainer van de selectiegroep senioren, was aanwezig. Hij stelde zich even voor en dat werd zeer op prijs gesteld. Hierna werden de jubilarissen naar voren geroepen. Hans van Weij en Bart Kablau werden gehuldigd voor 60 jaar clublidmaatschap. Jeannette Uit de Weerd en Henk Lugtenberg zijn 40 jaar verbonden aan de vereniging en Mireille Bensink, Anky Bosman, Gerrie Straalman, Richard Noordhoek, Jacomien van der Linde, Martijn Bax en Mark Jansen zijn 25 jaar lid van Sportclub Brummen. Voor elk van de jubilarissen had de voorzitter een persoonlijk woord. Tevens mochten zij bloemen en een oorkonde in ontvangst nemen.

Harrie Hasselbachtrofee voor Joop Schijff
Joop Schijff mocht uit handen van Mark Donatz de Harrie Hasselbachtrofee in ontvangst nemen. Deze prijs werd destijds in het leven geroepen om een clublid, die zich gedurende een jaar op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging, extra in het zonnetje te zetten. Aan Schijff werd de trofee toegekend voor zijn inzet voor het meisjesvoetbal bij Sportclub Brummen. Harry van Essen (oud-bestuurslid technische zaken) en Marcel Knip (oud-penningmeester) werden benoemd tot lid van verdienste voor het vele jaren verrichten van bestuurlijk werk. Jos Broekhof ontving die onderscheiding voor de vele werkzaamheden, onder andere voor de jeugdafdeling. Secretaris Marinus van Tent Beking werd aan het slot van de redevoering van de preses volledig verrast door het feit dat hij werd benoemd tot erelid van Sportclub Brummen. De secretaris heeft zich vele jaren ingezet op een breed front (o.a. 13 jaar bestuurslid, clubscheidsrechter en betrokken bij de organisatie van vele jeugdtoernooien). Nadat Jan van de Berg, de bereider van de heerlijke erwtensoep, door de voorzitter was bedankt, ging de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in informele sfeer nog enige tijd door – foto: Luuk te Kampe

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.