Verdachte met inbrekerswerktuig na achtervolging aangehouden

VELP – Surveillerende agenten zagen donderdagnacht, omstreeks 01.45 uur, een auto met zeer hoge snelheid op de President Kennedylaan in Velp rijden en besloten tot controle. De bestuurder van de auto probeerde negeerde stoptekens. Na een achtervolging, later ook te voet, kon de politie één van de twee verdachten aanhouden.

De politieagenten zagen dat de betreffende auto met daarin twee mannen door rood de A12 op reed. Na de afslag Arnhem-Noord ging het met een snelheid van ver boven de 100 door een woonwijk. Bij de Bosboomstraat was de weg doodlopend en sprongen de verdachten uit de auto. Zij renden de wijk in, achtervolgd door de agenten. Inmiddels waren meer politie-eenheden ter plekke gekomen. Eén van de mannen, die voldeed aan het signalement, werd even later in een tuin aangetroffen en aangehouden. Naar de tweede verdachte is nog een tijdje gezocht, daarbij is ook een politiehond ingezet, maar hij is niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is een 41-jarige inwoner van Arnhem. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man bleek een bivakmuts bij zich te hebben. In de achtergelaten auto vonden agenten diverse gereedschappen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, en inbrekerswerktuig. De politie doet verder onderzoek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.