Vogels tellen bij de Giese Plas

GIESBEEK – Vogelwerkgroep Stad en Ambt doet al meer dan twintig jaar mee aan het jaarlijkse PTT-en, het tellen van algemene wintervogels. Dit gebeurt volgens een vaste route van zo’n twintig kilometer, waarbij op ongeveer elke kilometer en telpunt is. Op ieder punt worden vijf minuten lang alle vogels gesteld die op die plek te zien zijn. Al deze gegevens worden doorgestuurd naar Sovon, een landelijke organisatie die onderzoek doet naar alle in Nederland voorkomende vogels.
De vogelwerkgroep doet overigens nog meer dan PTT-en. Elk voorjaar wordt er bijvoorbeeld een broedvogelinventarisatie uitgevoerd. Er wordt dan in een gebied onderzoek gedaan naar het broeden van alle daar voorkomende vogels. Ook wordt er gezorgd voor broedgelegenheid voor vele vogelsoorten. Zo worden en kastjes voor koolmezen en pimpels opgehangen, maar ook voor steenuilen en bosuilen.
Mensen die hier belangstelling voor hebben en meer willen weten over de vogelwerkgroep, kunnen altijd contact opnemen. De groep kan nog best wat enthousiaste vogelaars gebruiken.

Hans Jansen, tel 0313 475243
Aloys Sanders, tel 0316 333088

Gert en Fred turen over het water van de GiesePlas bij Giesbeek, op zoek naar brilduikers en zaagbekken – foto: Aloys Sanders
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.