Natuur Bewust Brummen steunt projecten biodiversiteit

BRUMMEN – Tien ingediende projecten op het gebied van biodiversiteit krijgen een financiële bijdrage van de gemeente Brummen. In totaal zijn dertien projectvoorstellen binnengekomen bij de werkgroep Natuur Bewust Brummen.

In oktober 2013 kon iedereen een projectvoorstel indienen rondom het vergroten van biodiversiteit in de gemeente Brummen. De werkgroep Natuur Bewust Brummen heeft er daarvan tien gehonoreerd en een financiële stimulans toegekend. De projecten lopen uiteen van vlinders in de klas tot een ‘foodwalk’ over het Klompenpad, maar vragen allemaal maximaal 1000 euro. In 2014 gaan alle projecten van start en worden dan zichtbaar in de samenleving. De gemeente ondersteunt daarnaast grotere projecten via een co-financiering van maximaal 50 procent, variërend van 1.000 tot 5.000 euro.

De volgende tien projecten gaan volgend jaar van start: Koolwitjes in de klas door De Vlinderstichting, Natuurdag Féte de la Nature 2014 van de Vereniging Poelenwerkgroep Brummen, Boerenboomgaarden van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Bloemenlint Eerbeek van initiatiefnemer Ronald Zeilstra en Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek, Versterking Steenuilenpopulatie Brummen van Steenuilenwerkgroep Brummen, Brummense Bomen van initiatiefneemster Mariska Massop, Oud-bosplanten in ’t Zonnetje van initiatiefnemer Mark van Benthum, Insectenhotel van Imkersvereniging Brummen, Boomwandeling Webers bos en omgeving van IVN Eerbeek en Lekker Landschap Brummen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

In 2011 is Natuur Bewust Brummen gestart met het stimuleren van inwoners, ondernemers en organisaties tot het indienen en uitvoeren van natuurprojecten. Maar ook die zijn gericht op het behoud en versterking van de biodiversiteit, ofwel het behoud van verschillende dier- en plantensoorten. In 2011 hebben elf projectideeën een financiële stimulans gekregen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.