Home / Doesburg / Bijeenkomst BSMR: Een voorbereid mens telt voor twee

Bijeenkomst BSMR: Een voorbereid mens telt voor twee

DOESBURG – Een voorbereid mens telt voor twee (niemand uitgezonderd). Onder die titel houdt de BSMR (Brede Sociaal Maatschappelijke Raad) op maandagavond 27 januari 2014 een openbare bijeenkomst voor inwoners van Doesburg en hun organisaties.

Heel Nederland vergrijst. Het aantal ouderen neemt de komende jaren fors toe en het aantal jongeren neemt af. En in Doesburg gaat dat nog harder dan elders. Dat heeft grote gevolgen. Onder andere voor de betaalbaarheid van zorgvoorzieningen.

Vanaf januari 2015 worden die gevolgen heel concreet als allerlei zorgvoorzieningen gaan verdwijnen. Dat treft mensen van alle leeftijden, die om welke reden dan ook zorg nodig hebben. En er zal een veel groter beroep worden gedaan op gewone, gezonde Doesburgers om zich als vrijwilliger in te zetten voor een familielid, een buur of een goede vriend, die hulp nodig hebben. Maar zijn gewone Doesburgers zich bewust van deze ingrijpende veranderingen? Hoe bereiden zij en hun organisaties zich daarop voor? Dat zijn de centrale vragen tijdens de bijeenkomst.

Er zal de nodige informatie over de veranderingen worden verstrekt. Daarnaast zal er veel ruimte zijn voor het uitwisselen van gedachten en ideeën. Aan de bijeenkomst wordt meegewerkt door Aandacht voor iedereen, Zorgbelang Gelderland , Doesburgerinitiatief en de gemeente Doesburg.

Het is een belangrijke bijeenkomst voor alle Doesburgers, benadrukt de BSMR. Voor gebruikers van zorg en voorzieningen, die te maken krijgen met ingrijpende bezuinigingen. Maar vooral ook voor alle gezonde Doesburgers op wie als buur, familielid of vriend een beroep kan worden gedaan om bij te springen als dat nodig is. Bovendien: iedereen kan zomaar zorgvrager worden.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.