Home / Apeldoorn / Goed resultaat voor opruimactie ‘Laat je spaarvarken knallen’

Goed resultaat voor opruimactie ‘Laat je spaarvarken knallen’

APELDOORN – Op nieuwjaarsdag konden Apeldoornse jongeren hun vuurwerkafval inleveren op diverse punten in de stad en daar een halve euro per zak mee verdienen. Ook dit jaar weer was de actie een succes: in totaal werden 2.240 volle zakken ingeleverd. Dat is bijna de helft meer zakken dan vorig jaar.

Het mooie nieuwjaarsweer zorgde voor veel animo om mee te doen. In totaal werd ruim 13.000 kilogram ingezameld. De actie, opgezet door de gemeente Apeldoorn, de politie, Bureau Halt en Circulus, wordt jaarlijks georganiseerd en is goed verlopen.

Met de opruimactie is veel vuurwerkafval snel uit het straatbeeld verdwenen. Dat heeft in de eerste plaats milieuvoordelen: door het direct op te ruimen ontstaat geen zwerfafval, wordt voorkomen dat het in het grondwater terecht komt, of dat het afvoeren verstopt. Ook voor ieders veiligheid is het beter dat vuurwerkresten zo snel mogelijk worden opgeruimd.

Door deel te nemen aan deze actie leverden de Apeldoornse jongeren een goede bijdrage aan een schoner milieu, waarvoor zij dan ook werden beloond. Honderden jongeren én volwassenen deden mee. Onder de jongeren waren er zeven die vanwege het illegaal afsteken van vuurwerk een taakstraf opgelegd hadden gekregen door Bureau Halt.

Het vuurwerkafval wordt vanwege de samenstelling (papier, karton, kunststof, metaal, restanten chemische stoffen) behandeld als restafval en verbrand.
 

Lees ook

Actiegroep geeft Kamer-leden kaart voor natuurfilm

APELDOORN – Stichting Red de Veluwe biedt alle woordvoerders Luchtvaart uit de Tweede Kamer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.