Home / Regio / N K Indoormarthon Shetlandaanspanningen 2013

N K Indoormarthon Shetlandaanspanningen 2013

REGIO – Zaterdag 14 december organiseerde de Menclub Helderse Voerluu in Hellendoorn de jaarlijkse indoormarathon. Dit jaar was het een gecombineerde indoormarathon waarbij ook het Nationaal kampioenschap voor Shetlandaanspanningen werd georganiseerd. Onder aanvoering van Dieneke en Rob Dijkhuis was er een prachtig parcours gebouwd in de manege. Naast verschillende kegeldoorgangen waren er 2 hindernissen gebouwd die op het oog er eenvoudig uit zagen om te rijden maar door vele deelnemers toch onderschat werden. De wedstrijd werd verreden over 2 manches waarbij de totale tijd + de eventueel opgelopen strafpunten, door afgereden balletjes of fouten in het parcours, de eindstand bepaalden. Voor het Nederlands Kampioenschap bij de Shetlandaanspanningen werden er 3 rubrieken verreden en wel de rubriek enkelspan, de rubriek tweespan en de rubriek Langspannen ( Tandems en vierspannen). Ook vanuit de regio waren er deelnemers afgereisd naar de manege in Hellendoorn om deel te nemen aan het kampioenschap. Bij de tweespannen werd een derde plaats behaald door Rob Wijtten uit Twello.  Bij de Enkelspan was het Linda Voskamp uit Tonden de een tweede plaats behaalde en daarmee zich opstelde als reservekampioen in de rubriek enkelspan. Bij de Langspannen werd Rein Hazelaar uit Voorst met zijn vierspan eerste en dus Nederlands Kampioen in zijn rubriek
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.