Isseltaler Musikanten ‘mit Schwung ins neue Jahr’

ANGERLO – De Isseltaler Musikanten gaan deze maand op diverse plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten met Egerländer-blaasmuziek geven onder de noemer ‘Mit Schwung ins neue Jahr’. De Nieuwjaarstournee begint zondag 5 januari in om 11.30 uur in Dorpshuis de Meent, Prinses Margrietlaan.

Op zaterdagavond 18 januari 2014 wordt het Nieuwjaarsconcert aan de andere kant van de IJssel gegeven in Dorpshuis Ugchelens Belang te Ugchelen gelegen aan de Bogaardslaan 81, aanvang 20.00 uur.
Ten slotte staan de Isseltaler Musikanten op zondag 26 januari 2014 om 11.30 uur in Laag-Soeren op de planken. Het orkest is dan te beluisteren met het feestelijke nieuwjaars-programma in De Harmonie te Laag-Soeren, aanvang 11.30 uur.

De toegangskaarten à € 8,00 voor de concerten zijn voor aanvang aan de zaal verkrijgbaar maar kunnen ook telefonisch of per e-mail gereserveerd worden: (026) 382 02 45 / info@isseltalermusikanten.nl. Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

De Isseltaler Musikanten willen met hun tournee onder het motto ‘Mit Schwung ins neue Jahr’ zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekconcert mee te maken. Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest voor het nieuwe jaar een nieuw feestelijk programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren.

De ‘Isseltaler Musikanten’ werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Eind 2012 heeft het orkest de vijfde cd met de titel ‘Isseltaler Schwung’ uitgebracht. Op de cd staat een zeer mooie weergave van 35 jaar Egerländermuziek door de Isseltaler Musikanten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.