Verloop jaarwisseling Gelderland-Midden relatief rustig

REGIO – Voor de hulpdiensten in de regio Gelderland-Midden is de jaarwisseling zonder grote problemen verlopen. Door diverse kleine en middelgrote branden is de brandweer wel de hele nacht in touw geweest. In totaal kwamen er circa 150 meldingen binnen op de meldkamer brandweer.

De regionale ambulancevoorziening heeft tijdens de jaarwisseling circa vijftig meldingen binnengekregen. Deze meldingen liepen uiteen van pijn op de borst tot overmatig drankgebruik. Er zijn de gehele nacht geen geweldsincidenten tegen hulpverleners binnen de regio Gelderland-Midden geweest.

Gedurende de avond en nacht is de brandweer geregeld uitgerukt voor het blussen van kleine buitenbranden. Dit waren voornamelijk vreugdevuren zonder toezicht waarbij er een risico op branduitbreiding was. Deze vreugdevuren werden daarom uit voorzorg gedoofd. Ook heeft de brandweer de nodige containerbranden moeten blussen. Verder waren er een aantal buitenbranden die op woningen dreigden over te slaan, onder andere in Lathum, Zevenaar, Otterlo en Gendt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.