Gratis fittest voor 55-plussers in Doesburg

DOESBURG – De Gelderse Sport Federatie neemt op zaterdag 1 februari gratis fittesten af bij Doesburgse 55-plussers. Vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur kunnen geïnteresseerden zich laten testen bij sporthal Beumerskamp, Breedestraat 39 in Doesburg. Aanmelden kan tot en met 29 januari 2014 via www.actiefingelderland.nl.

De gemeente Doesburg is op dit moment bezig om sporten voor 55-plussers aantrekkelijk te maken. De fittest is het startpunt van meerdere activiteiten. Naast de fittest op 1 februari, wordt ook de website www.actiefingelderland.nl gelanceerd. Hier kunnen Doesburgers zich inschrijven voor uiteenlopende gratis sportactiviteiten bij Doesburgse verenigingen. Na de fittest op 1 februari wordt de deelnemers uitgelegd hoe de inschrijving werkt en ontvangen ze een overzichtelijk boekje met het aanbod.

Fit en gezond blijven wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kan niet worden afgedwongen, maar is wel te bevorderen. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Mensen die niet aan een sport doen maar dat wel (weer) willen, krijgen een unieke kans. Zij kunnen zich inschrijven voor activiteiten, door middel van de test weten ze waar ze staan en wat de mogelijkheden zijn.

Alle Doesburgers met de leeftijd 55 tot 70 jaar ontvangen in januari een brief waarin men wordt uitnodigt voor de fittest. Hier zult u ook meer informatie vinden. De brief is binnenkort ook te vinden op: www.sportenindoesburg.nl. Opgeven kan al via www.actiefingelderland.nl.

Mocht u vragen hebben over de fittesten of activiteiten, dan kunt u contact opnemen met Ward Terpstra van Breedtesport Doesburg via 06 – 512 00 695 of ward.terpstra@geldersesportfederatie.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.