Home / Doesburg / Trouw aan De Poorters

Trouw aan De Poorters

DOESBURG – In Doesburg zijn waarschijnlijk weinig mensen die de Herensoos De Poorters kent. Deze herenclub is ontstaan in de beginjaren ’60. Toen was er een soos voor notabelen, zoals de dokter, de notaries en de burgemeester.

Een aantal middenstanders in Doesburg, zoals Pastoors, Gastelaar, van Dalen en Riewald, kwamen in gesprek met elkaar en richten hun eigen soos op, de ‘margarinesoos’, zoals ze dat zelf noemden. Ze gaven de soos de naam De Poorters. Tot op de dag van vandaag bestaat deze soos en lid worden kan alleen op uitnodiging. Wie lid is blijft dat doorgaans ook heel lang, want de heren hebben het gezellig onder elkaar. Midden december was er nog een soosavond met een special tintje. Eed Vermeulen was meer dan 40 jaar lid. Maar het huishoudelijk reglement voorzag niet in ere-leden. Dus hebben ze het reglement aangepast, zodat dit toch mogelijk was en tijdens de jaarvergadering werd Eed Vermeulen in het zonnetje gezet en kreeg hij een fraaie speld, die special voor De Poorters was ontworpen door Marjolin Goudsmid. De zeer verraste Eed kon dit gebaar wel waarderen. – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.