Home / Klarenbeek / Rocío Orozco Romero Vrijwilliger van het jaar 2013

Rocío Orozco Romero Vrijwilliger van het jaar 2013

KLARENBEEK – Maandagochtend 30 december ontving Rocío Orozco Romero de Ida Zilverschoon Prijs voor Vrijwilliger van het Jaar 2013. De prijs, een geldbedrag van 250, – euro, krijgt zij voor haar grote inzet voor de asielkatten van het Dierenbeschermingsasiel de Kuipershoek te Klarenbeek.

De prijs werd namens Stichting Ida Zilverschoon overhandigd door de asielbeheerder Marcel van den Berg. Deze Stichting beheert een fonds dat wordt ingezet ter ondersteuning van personen of organisaties die zich inzetten voor het beschermen van dieren.

“Rocío is een echte ‘topper’ onder onze vrijwilligers. Ze zet zich al vele jaren in voor de verzorging van de katten. Dit ondanks dat ze allergisch blijkt te zijn voor deze dieren. Uitgerust met een stofkapje en medicijnen blijft ze trouw komen. We kunnen altijd op haar rekenen en ze is erg flexibel. Ze behandelt elke kat met veel liefde en geduld. Naast het schoonmaken van de verblijven, observeert ze de katten en krijgt elke kat de nodige aandacht”, aldus de asielbeheerder.

De Dierenbescherming afdeling OverGelder is trots op ‘haar’ Vrijwilliger van het Jaar en hoopt dat deze onderscheiding meer mensen stimuleert om vrijwilligerswerk te gaan doen. De Dierenbescherming is 100% afhankelijk van giften en donaties en is voor het uitvoeren van haar activiteiten voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

De Stichting Ida Zilverschoon heeft ten doel het –al dan niet jaarlijks- uitkeren van een prijs in geld: De Ida Zilverschoon Prijs. De prijs wordt toegekend aan een persoon of organisatie welke zich in bijzondere zin positief heeft onderscheiden op het gebied van de bescherming van dieren en/of het voorkomen en bestraffen van dierenmishandeling.
 

Lees ook

Activiteiten juni in MFC Klarenbeek

KLARENBEEK – In juni zijn er weer veel activiteiten in het MFC in Klarenbeek. Bezoekers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.