Rottinghuis in Raad van Toezicht NP De Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Met ingang van 1 januari 2014 is de heer Mr. H.Th.E.M. Rottinghuis benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Rottinghuis volgt daarmee de heer mr. C.J.A. van Lede op, die twaalf jaar lang lid is geweest van de RvT en nu voorzitter wordt van Stichting Hoge Veluwe Fonds.

De heer Rottinghuis bekleedt een aantal commissariaten (Stork Technical Services, RBS Holdings NV, Blokker, Dirk van de Broek en Deka-supermarkten, Springpaardenfonds Nederland) en bestuursfuncties in de non-profit sector (o.a. Kasteel Middachten, Alumnifonds Ubbo Emmius R.U.Groningen en Papageno).

Per 1 januari 2014 is de samenstelling van de Raad van Toezicht van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe: de heren F.H. Schreve (voorzitter), mr. H.D. Tjeenk Willink (vice-voorzitter), mr. H.Th.E.M. Rottinghuis, Generaal bd. P.J.M. van Uhm, prof. dr. ir. Th. Spek en mevrouw drs. A.M. Fentener van Vlissingen. De statutair directeur is de heer S.E. baron van Voorst tot Voorst.

De Raad van Toezicht dankt de heer Van Lede voor zijn inzet en betrokkenheid bij het Park en is verheugd dat de heer Van Lede nauw bij het Park betrokken blijft als voorzitter van Stichting Hoge Veluwe Fonds. Deze Stichting heeft tot doel het werven van fondsen ten behoeve van investeringen in het Park.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park is 5.400 ha groot en in 1935 ondergebracht in een particuliere Stichting die het voormalig bezit van het echtpaar Kröller-Müller duurzaam in stand houdt. De belangrijkste inkomsten komen uit de entreegelden van de ruim 500.000 bezoekers die het Park jaarlijks trekt. Het Park geniet grote bekendheid vanwege het Jachthuis St. Hubertus, het natuurmuseum Museonder, de gratis Witte Fietsen en de hoge wildzichtbaarheid van edelherten, wilde zwijnen en moeflons. Een ander belangrijke trekpleister in het Park is het internationaal befaamde Kröller-Müller Museum met een 80-tal Van Gogh schilderijen en een 25 ha grote beeldentuin met ruim 100 sculpturen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.