Slot Carmiggelt-marathon op Oudejaarsdag in Velp

VELP – De Carmiggelt-marathon nadert haar einde. Het slot vindt plaats op oudejaarsdag, ’s middags vanaf 15.00 uur, bij Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. De schrijver Koos van Zomeren vervangt een van de deelnemers en zal de voorlaatste Kronkel voor zijn rekening nemen, getiteld ‘Vlam’. Acteur Eric van der Donk sluit de marathon af met de Kronkel ‘Buigen’.

Daarvoor kan vanaf 15.00 uur worden geluisterd naar acht verschillende voordragers:
Cees Stam: Portret, Els Westerveld: Bloemen, Liesbeth van Hulst: Ochtend, Erik Kool: Motregen, Marjan den Boer: Boontjes, Gerda van den Bijllaardt: Kop, Janneke Stam: Geheim en Maria Kuijpers: Leren.

Vanaf 7 oktober – de 100ste geboortedag van Simon Carmiggelt – zijn reeds 80 Kronkels voorgedragen op diverse locaties in de gemeente Rheden door 80 verschillende mensen. De marathon begon in het gemeentehuis, Galerie de Engel, met burgemeester Petra van Wingerden, wethouder Elsenaar en acht raadsleden. Daarna zijn o.a. de Ulenpas aangedaan waar PvdA-leden zich hebben laten horen, Scholengemeenschap ’t Rhedens, de bibliotheek en boekhandel in Velp, Athlone in De Steeg en de squashhal van Middachten.
De negende etappe van de kronkelmarathon vindt plaats in de ether op radio M fm. Tussen kerst en oud en nieuw lezen medewerkers van de lokale radiozender M fm de kronkels Jopie, Hooi, Nasleep, Rikkie, De pianola, Louise, Weerloos, Annet, Hinde en Wijs.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.