Home / Bronkhorst / Black Rose wint Brummense popquiz

Black Rose wint Brummense popquiz

BROEK – Een bijzondere prestatie tijdens een enerverende avond. Zo kunnen we de winst van team Black Rose in de Brummense Popquiz het beste omschrijven. John Kobussen, Tony Derks en André van der Spreng wisten na drie bloedstollende popquizronden de felbegeerde wisseltrofee te bemachtigen. In de finale versloegen ze de Vrijwillige Brandweer van Breda (dit jaar derde) en Team Grote Brand in Breda (tweede).

Ook dit jaar was de zaal van De Vroolijke Frans op 27 december tot de laatste plaats gevuld met muziekliefhebbers en supporters van de twaalf deelnemende teams. De organisatie keek na afloop van het evenement wederom met een tevreden gevoel terug op de avond. “We hebben de teams een pittige quiz voorgeschoteld, maar deze hebben alle teams met veel enthousiasme ondergaan en met wisselend succes doorstaan. En aan de vele positieve reacties te horen heeft ook het publiek een gezellige avond gehad”, aldus juryvoorzitter Hans Broer.

De grote zaal en het café van De Vroolijke Frans waren vrijdagavond om 20.00 uur vol met muziekliefhebbers die de prestaties van de twaalf deelnemende teams op de voet volgden. Ook kon het publiek zelf meedoen, onder andere via een speciale publieksronde. Met een variant op petje-op-petje-af werd de muziekkennis van de aanwezigen getest. En het waren twee jonge bezoekers die het er het beste van afbrachten en ieder twee toegangskaarten voor een Bob Marleytribute wisten te winnen (Merijn Kersten en Arnout Thomassen).

Maar ook dit jaar ging het uiteindelijk weer om de ‘echte’ popquiz. Na twee zinderende speelrondes bereikte drie teams de finale. Naast titelverdediger ‘Vrijwillige Brandweer van Breda’ waren dat team ‘Grote Brand van Breda’ en Team ‘Black Rose’, beiden voor de eerste maal aan de start bij de quiz. Aan de hand van vijf spannende slotvragen werd de uitslag vastgesteld: de drie teamleden van Team Black Rose beschikten gezamenlijk over de meeste popkennis. Uit handen van de juryleden Gert-Jan van Dijk en Hans Broer, ontvingen zij hun prijs. Naast een prachtige wisselbeker en een boeket bloemen kregen de drie winnaars een ticket naar het meerdaagse popfestival Paaspop in handen gedrukt. Ook morgen de drie heren eenmalig een eigen radioprogramma maken bij RTV Veluwezoom.

Tot het laatste moment bleven de aanwezigen de popquiz volgen. De avond werd door velen zeer gewaardeerd. “Het was ook dit jaar weer een supergezellige avond”, “de quizvragen waren gevarieerd en pittig” en “de organisatie was weer uitstekend”, waren veel gehoorde citaten na afloop. Dit was ook mede te danken aan de vaste huisband van de Popquiz, Move Your Mind van Brummenaar en mede-organisator Robert Kersten. En de uitstekende presentatie van Patrick Maier! Hij onderstreepte het belang van de vele ondersteuners en sponsoren die het mogelijk maken dat de organisatie (Hans Broer, Theo van Enckevort, Robert Kersten en Gert-Jan van Dijk) de quiz goed kon organiseren. Het gaat hierbij om de Vroolijke Frans, Trolly Town Studio, RTV Veluwezoom, Kroese Arnhem/Nijmegen, Fidato Arnhem, Drukkerij Hilarius, Luxor Live Arnhem, Gigant Apeldoorn, Burgerweeshuis Deventer, Paaspop Schijndel, SPL P.A. Service en fotograaf Gerrit Leemkuil.

De organisatie blijft uiteraard benieuwd naar alle reacties van deelnemers, bezoekers en andere geïnteresseerden. Reacties kunt u mailen naar het speciale e-mailadres popquiz@rtv-veluwezoom.nl.
Meer weten? Bezoek de popquizwebsite www.popquizbrummen.nl of volgt het twitteraccount @popquizbrummen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.