Home / Doesburg / De Kozakken komen dit keer zingen Doesburg

De Kozakken komen dit keer zingen Doesburg

DOESBURG – Precies tweehonderd jaar geleden werd Doesburg van de Franse overheersers bevrijd door woeste kozakken te paard. Binnenkort komen ze weer, maar dit maal om te zingen. Op woensdag 8 januari treedt het wereldberoemde Russische Don Kozakkenkoor op in de Martinikerk. De kaartverkoop is in volle gang.

Dankzij zijn goede contacten met de dirigent, is Rien Kok er namens het Doesborgh’s Mannenkoor wederom in geslaagd, het wereldberoemde koor weer naar Doesburg te halen. In 2005 was het koor er ook al eens om hun klasse en kwaliteit te laten horen in de toen volgeladen Martinikerk. Maar op 8 januari 2014 zijn ze er dus weer.

Marcel Verhoeff is de Nederlandse dirigent van het Russische koor. Dat lijkt misschien vreemd, maar is dat niet. Verhoeff is een groot kenner van de Russische muziek en een zeer bekende koordirigent. En ook de zangers komen lang niet allemaal uit Rusland, hoewel de meeste wel Russische roots hebben. Het koor bestaat uit louter professionele zangers die uit de hele wereld afkomstig zijn en slechts voor een aantal geselecteerde concerten bij elkaar komt. Doesburg is daar één van.

Om even duidelijk te maken over welk niveau we het hier hebben: het koor is een zeer graag gezien gast op de grote internationale concertpodia. Ze zongen onder meer in het Concertgebouw te Amsterdam, de Liederhalle Stuttgart, Musikhalle Hamburg, Die Glocke Bremen, Aspendos Arena Antalya. Het ensemble gaf ook een concert in de Carnegie Hall te New York en ook zong in het presidentiële paleis in Moskou.

Het concert in de Martinikerk in Doesburg, wordt op 8 januari omlijst met enkele optredens van het Koninklijk Doesborgh’s Mannenkoor. “Maar de hoofdmoot is uiteraard het optreden van de Koazakken”, vertelt Rien Kok, die nog heel goed weet hoe het 25 mannen tellende gezelschap in 2005 de toen met 900 bezoekers volgepakte Martinikerk volledig overdonderde met hun optreden. Niet alleen zien de zangers er hun traditionele rode Kozakken-uniformen indrukwekkend uit, vooral ook wat betreft hun zang laten ze een geweldige indruk achter.
Kaarten voor het optreden dat op 8 januari om 20.00 uur begint, zijn voor € 25,- te koop bij het VVV in Doesburg – Foto: René Husken

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.