Home / Doesburg / Kampen Boys Choir brengt Engelse sfeer naar Doesburg

Kampen Boys Choir brengt Engelse sfeer naar Doesburg

DOESBURG – Het Kampen Boys Choir was onlangs te gast in de Martinikerk in Doesburg voor een sfeervolle uitvoering van de Festival of Lessons and Carols. Traditiegetrouw zend de BBC de uitvoering in Cambridge altijd live uit op 24 december (18.15 uur).
Net als het beroemde King’s College Choir, bestaat ook het Kampen Boys Choir uitsluitend uit jongens en mannen. Het omvat ongeveer zestien jongens (trebles) en twaalf mannen (countertenoren, tenoren en bassen) en is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie. Niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit. Zij krijgen dan ook intern een klassieke zangopleiding. Hoewel het repertoire voor een groot deel uit de Engelse koortraditie komt, wordt er ook regelmatig koorliteratuur uit andere taalgebieden gezonden. Ieder jaar werken de jongens van het Kampen Boys Choir mee aan alle negen uitvoeringen van de Matthäuspassion van Johann Sebastian Bach door De Nederlandse Bachvereniging in o.a. Naarden en het Concertgebouw in Amsterdam.
Vanwege onder meer de aanwezigheid van het unieke Walcker-orgel in de Martinikerk heeft het koor besloten om in 2014 vaker naar Doesburg te komen. De eerstvolgende gelegenheid is op zaterdag 29 maart (aanvang 16.30 uur). Het koor zingt dan een Choral Evensong. Dan worden op typische Engelse wijze psalmen gereciteerd. Het geheim van de Engelse Evensong komt voort uit een lange en eerbiedwaardige traditie en wordt van generatie op generatie doorgegeven.

www.kampenboyschoir.nl.
Tel. 06-2885 8855 of e-mail hans.schimmel@hotmail.com
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.