Vuurwerkbrillen voor ’t Sterrenbos

DIEREN – Maar liefst negentig leerlingen van SBO ’t Sterrenbos in Dieren kregen net voor de kerstvakantie een vuurwerkbril van Verdonk Optiek. Hiermee kunnen zij tijdens de jaarwisseling veilig van het vuurwerk genieten.

Ieder jaar zijn er veel kinderen in Nederland die oogletsel oplopen door vuurwerk. Dit niet alleen bij het zelf afsteken, maar ook bij het slechts kijken naar vuurwerk. 27 Procent van al het vuurwerkleed is oogletsel. Tegenover 22 procent letsel in het gezicht en 15 procent aan de handen valt oogletsel dan ook onder de meest voorkomende vuurwerkgerelateerde verwondingen. Om dit percentage terug te dringen is er de Nationale campagne vuurwerkbril opgestart. Deze campagne streeft er naar dat alle kinderen in Nederland via hun school een vuurwerkbril krijgen, zodat ze op een veilige manier van het vuurwerk kunnen genieten. De scholen worden hiertoe gesponsord door plaatselijke bedrijven.
’t Sterrenbos doet mee aan de campagne en is gesponsord door de Dierense opticien Verdonk Optiek, die de negentig brillen geheel belangeloos heeft bekostigd. De kinderen zijn bij het uitdelen van de brillen uitgebreid voorgelicht over de gevaarlijke keerzijde van vuurwerk en komen hopelijk na de kerstvakantie allemaal weer op school met twee gezonden ogen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.