Maatregelen tegen Vuurwerkvandalisme

GEM. RHEDEN – Ook dit jaar treft de gemeente Rheden weer een aantal maatregelen om vernielingen door vuurwerkvandalisme tegen te gaan. Daarnaast doet de gemeente een beroep op haar inwoners.

“Ziet u als inwoner iets gebeuren dat de feestvreugde kan bederven, spreek elkaar daar dan op aan. Kan dit niet, meld het incident dan op het nummer van de politie 0900 8844. Alle aangiften en meldingen van overlast en vernielingen worden geregistreerd. Zodat de kans groter is dat schade eventueel verhaald kan worden op de veroorzaker. Ook kunt u via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 informatie doorgeven. Ten slotte vraag ik u als u getuige bent van geweld tegen hulpverleners, hiervan foto’s te maken en dit direct te melden bij de politie of Misdaad Anoniem. Laten we er samen voor zorgen dat er minder vernield wordt en dat de jaarwisseling een mooi feest blijft” aldus burgemeester Petra van Wingerden.

Ook dit jaar heeft de gemeente weer samenwerking gezocht met onder andere de gemeentes Doesburg en Rozendaal, de wijkagenten en de brandweer. Samen hebben zij een aantal afspraken gemaakt waardoor vernielingen hopelijk tot een minimum beperkt blijven, zoals de inzet van straatcoaches, jongerenwerk op straat en extra toezicht.
De gemeente treft een aantal maatregelen zoals het verwijderen van losse materialen, (zwerf)vuil, verkeersmaterialen. Prullenbakken en hondenpoepbakken worden ruim voor oudejaarsdag afgesloten. De medewerkers van Buurtbeheer draaien piketdienst tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling. Zij staan in nauw contact met de hulpdiensten zoals brandweer en politie.
Verder ontvangen de schoolbesturen een brief met tips en met het dringende verzoek zorg te dragen voor het schoolgebouw tijdens de kerstvakantie. Verder vraagt de gemeente iemand aan te wijzen die gebeld kan worden bij calamiteiten.
Ook eigenaren van bouwlocaties krijgen een brief met het verzoek losse en brandbare materialen op te ruimen en goed op te letten tijdens de kerstvakantie. Daarnaast voert het handhavingsteam van de afdeling Ruimte de laatste twee weken van het jaar handhavingsacties uit om overlast te bestrijden. Dit team gaat vooral controleren op opslag, verkoop en gebruik van vuurwerk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.